OPS-voorzitter Leo Heijmans: “Het einde van de crisis is nog niet in zicht. Toch is een pas op de plaats maken een goede beslissing”

STEENBERGEN – “Ik zou niet graag op de stoel van het kabinet zitten. Elke beslissing die je neemt valt niet goed. De verlengde sluiting is voor de horeca rampzalig. Dat geldt ook voor de contactberoepen. Wel zijn we als Ondernemers Platform Steenbergen (OPS) blij met de steun die de rijksoverheid geeft en zeker ook met de steun van onze lokale overheid die een steunfonds van een miljoen heeft ingesteld”, zo is de reactie van OPS-voorzitter Leo Heijmans desgevraagd.

Hij geeft aan dat het OPS tot op heden nog niet veel is benaderd door de leden. “Dat is heel logisch, bedrijven richten zich nu in eerste instantie tot hun accountant of adviseur. Natuurlijk kunnen onze leden of andere ondernemers ons altijd bellen. We hebben goede contacten en ze weten ons altijd wel te vinden”.

Zorgen over de toekomst

De OPS-voorzitter geeft aan dat hij zich grote zorgen maakt richting de toekomst. “Er zullen heel wat bedrijven omvallen. In elk geval is er in het vervolg op de reeds aangekondigde maatregelen extra budget nodig om steun te kunnen blijven verlenen. Ik heb overigens veel waardering voor de ondernemers die nu extra creatief weten te reageren op de situatie. Ze blijken slim genoeg om mogelijkheden te vinden die toch nog voor wat omzet kunnen zorgen. Dat zal zeker niet voldoende zijn, maar stilzitten is ook geen optie. Dan weet je zeker dat het fout gaat”.

Blij met de goede contacten met de gemeente

Leo Heijmans is blij met de goede contacten die het OPS met gemeente Steenbergen heeft. “Onlangs hadden we nog een overleg en je merkt dan hoe er wordt meegedacht en daadwerkelijk ook actie wordt ondernomen”.

OPS-activiteiten liggen volledig stil

Voor wat het ondernemersplatform betreft liggen de activiteiten nu volledig stil. We hebben geplande bedrijfsbezoeken moeten schrappen. Half maart stond een bezoek aan garagebedrijf Iriks op het programma, op 5 juni was gepland om neer de CZAV in Dinteloord te gaan. Dat bezoek aan dit agrarisch toeleveringsbedrijf gaat nu dus ook nit door. Het bezoek aan de haven van Steenbergen op 26 juni staat nog wel op de rol. Eind mei horen we of dat wel door kan gaan. En eind dit jaar gaan we op bezoek bij autoschade Heijmans. Tijdens die bezoeken spreken we de ondernemers en horen we van hen hoe de zaken draaien. Dat is nu dus even niet het geval.

Ook geen bliksembezoeken

Ook de bliksembezoeken die we samen met het college van b en w in het voorjaar aan lokale bedrijven brengen konden dit jaar geen doorgang vinden. We hopen volgend jaar de draad daarbij weer te kunnen oppakken want ook dan krijgen we belangrijke inzichten.

Einde nog niet in zicht

Maar vooralsnog is het einde van de coronacrisis nog niet in zicht. Hoewel de maatregelen economisch hard aankomen is het volgens mij goed op pas op de plaats te maken. Tenslotte is de gezondheid het allerbelangrijkste”.

Door: Peter Vermeulen