Oproep voor meer vrijwilligers in De Vossemeren

NIEUW-VOSSEMEER – Hij woont er met plezier, dat zeker, maar er is één ding dat Jan toch wel mist: zijn wekelijkse potje schaken. Dat zou hij, ondanks alle beperkingen, zo graag nog eens doen, maar op zijn afdeling in De Vossemeren, waar louter dementerende ouderen verblijven, is er geen enkele bewoner die het magische spel beheerst.

“Dat is niet gek natuurlijk, maar wat zou ik blij zijn voor Jan als zich een vrijwilliger meldt die zijn hobby wil delen”, zegt Connie Zagers, coördinator vrijwilligerswerk bij tanteLouise.

“Een gezellig praatje doet al wonderen maar het zou toch geweldig zijn voor die man als eens in de week of elke veertien dagen het schaakbord op tafel komt. Maar ongetwijfeld zijn er meer mensen in Nieuw-Vossemeer die het leuk vinden om een ander blij te maken. Die iets van hun tijd willen opofferen voor dat kleine beetje geluk, al is het maar een sprankje. ”

Vrijwilligers bij tanteLouise – en dat zijn er ruim 850 – geven kleur aan het leven van de mensen in de verschillende zorg- en verpleeghuizen. Maar ook aan hun eigen leven. “Het is machtig mooi om de dingen waar je zelf goed in bent, te delen met een ander. De waardering die je ervoor krijgt is onbetaalbaar”, weet Connie Zagers uit ervaring. Ze wijst erop dat de vrijwilligers van De Vossemeren op tal van manieren hun bijdragen leveren. Dat zorgt ervoor dat de bewoners nog plezieriger in het verzorgingshuis verblijven.

Oproep

Zagers doet een beroep op de inwoners van Nieuw-Vossemeer om ook als vrijwilliger een steentje bij te dragen aan het welzijn van de ouderen in het dorp. “Ook in De Vossemeren zijn extra vrijwilligers heel erg welkom. Maar die zijn in een kleine gemeenschap, waar de mensen toch al eerder op elkaar zijn aangewezen, niet altijd even gemakkelijk te vinden. En je ziet het bij iemand als Jan. Een keertje schaken per week, het kost nauwelijks tijd, maar hij kan er dagen naar uitzien en van genieten.”

Wie nieuwsgierig is naar de mogelijkheden of belangstelling heeft om als vrijwilliger bij De Vossemeren aan de slag te gaan, kan voor verdere informatie contact opnemen met Connie Zagers. Ze is bereikbaar op het telefoonnummer (0164) 713 300.