Opnieuw woning gesloten: na vondst van harddrugs en wapens

STEENBERGEN – Een woning aan de Westlandse Langeweg in Steenbergen, waar de politie eerder harddrugs, wapens en munitie heeft gevonden, is vanaf 8 maart voor een periode van drie maanden gesloten, zo laat gemeente Steenbergen in een persbericht weten.

De woning is inmiddels vergrendeld en er is een poster opgehangen met daarop de reden voor de sluiting. Het zogenoemde Damoclesbeleid geeft burgemeester Van den Belt de mogelijkheid om panden te sluiten waar drugs worden gevonden of verhandeld.

Wapens

“Dat er ook nog wapens en munitie zijn gevonden, maakt de zaak nog ernstiger. Met de sluiting willen we vooral de criminele loop uit de woning en de omgeving halen. Hierdoor is de kans op herhaling minder groot waardoor de veiligheid van onze inwoners beter gewaarborgd wordt. Want die gaat boven alles,” aldus een verklaring van de burgemeester.

Het Damoclesbeleid geldt voor alle gemeenten in het politiedistrict De Markiezaten, waaronder ook Steenbergen valt, en zorgt voor een eenduidige aanpak bij de bestrijding van drugscriminaliteit.