Opnieuw politieonderzoek op kamp in zaak verdwenen Belgische loodgieter

STEENBERGEN – In een woning op het woonwagenkamp aan de Westlandse Langeweg is de politie sinds vanmorgen bezig met onderzoek in de zaak van de verdwenen Belg Johan van der Heyden. Eerder werd er in een loods op het terrein gezocht, maar nu zijn er aanwijzingen dat er in het naastgelegen huis bewijs te vinden is. “De woning is wel eerder onderzocht op tactisch bewijs zoals telefoons en computers, maar op dit moment vindt er forensisch onderzoek plaats in de hoop DNA of bloedsporen te vinden”, zo verklaart politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk ter plaatse.

Er gaan allerlei geruchten dat de 56-jarige Van der Heyden op het woonwagenkamp in stukken zou zijn gesneden en zou zijn verbrand. Bronnen vanuit het kamp zouden aan de politie hebben gemeld dat er in de zomer een kampvuur zou zijn gesticht waarbij een vreemde lucht werd geroken.

Hoofdvraag: Wat is er met het lichaam gebeurd?

De politie wil daar niets over zeggen, maar zegt dat er vanavond in de uitzending van Opsporing Verzocht aandacht zal worden besteed aan de zaak. “De hoofdvraag is op dit moment wat er met Johan van der Heyden is gebeurd. We gaan ervan uit dat hij niet meer leeft, maar willen weten wat er met zijn lichaam is gebeurd. Dat zou ook rust geven aan de nabestaanden. In de uitzending van Opsporing Verzocht zullen schokkende details worden prijsgegeven”, aldus Van Hooijdonk.

In totaal zijn er in deze zaak zeven mensen aangehouden; vier daarvan zitten nog vast en drie zijn heengezonden maar blijven nog wel verdachten in de zaak. De Hoofdofficier van Justitie in Breda heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. Naast de uitzending van Opsporing Verzocht zal er vanavond in de Belgische variant Faroek ook aandacht worden besteed aan de verdwijningszaak. 

Tekst & foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl