Afbeelding
zaterdag 19 juni 2021, 08:00

Opnieuw podiumplaats voor Steenbergse kartcoureur Bas van Vlimmeren

STEENBERGEN – Afgelopen weekend werd het tweede evenement verreden van het Nederlands kampioenschap 2-takt karting op het circuit van Landsard bij Eindhoven. Plaatsgenoot Bas van Vlimmeren behaalde daarbij een tweede plaats.

Wat vorig jaar ondanks een sterke inbreng niet lukte kreeg de Steenbergse kartcoureur dit keer wel voor elkaar. Na een vierde plaats bij de kwalificatie en een sterke rit tijdens de prefinale waarin hij op een derde plaats eindigde, volgde de finale. Hier wist Bas van Vlimmeren nog een plaats te klimmen net achter directe opponent Luc Scheepers.

Tussenstand: nummer één

Na twee evenementen staat Bas van Vlimmeren bovenaan in de tussenstand van het Nederlands Kampioenschap met slechts twee punten voorsprong op naaste concurrent Luc Scheepers. De volgende wedstrijden zijn op 10 en 11 juli op het kartcircuit van Spa Francorchamps, gelegen in het Formule 1 circuit.