Opnieuw goede belangstelling tijdens Open Dag van Kunstcentrum Steenbergen

STEENBERGEN –zaterdag 23 april – hield Kunstcentrum Steenbergen de jaarlijkse Open Dag. Daarbij presenteerde het kunstcentrum de productie van cursisten die deelnemen aan de cursussen Keramiek en Pottenbakken, Fotografie voor gevorderden en Tekenen en Schilderen. Evenals vorige jaren mocht het Kunstcentrum ook dit keer een groot aantal belangstellenden ontvangen.

Zij keken met belangstelling naar de werkstukken die zijn gemaakt op de uit 24 lessen bestaande cursus van Marianne van der Meer. Deze kunstenares begeleidt niet minder dan zestig cursisten en doet dit aan de hand van thema’s. Een deel van het werk uit het afgelopen jaar is te bewonderen in de Kijkdoos Expositie die thans in het pand van Piet en Gerda Verkouteren in de Kaaistraat is ingericht. Overig werk werd tijdens de Open Dag in het Cromwiel getoond. Overigens exposeert een van de deelnemers aan de schildercursus – Kees van Geel –  zijn werk tijdens de kunstexpo die tijdens de jaarmarkt in de Gummaruskerk is gepland.

Keramiek en fotografie 

Ook de werkstukken die zijn gemaakt tijdens de cursus van Ingrid Kornips-Moll konden zaterdagmiddag worden bewonderd. Zij begeleidt 14 cursisten en doet dat op dinsdagavonden. In oktober start een nieuwe serie van 24 lessen.
De ervaren fotografen Piet Bout en Will Gorissen verzorgen jaarlijks via het Kunstcentrum Steenbergen een serie van acht lessen voor gevorderden. Tijdens de Open Dag waren de resultaten van deze gevorderden te bewonderen. Prachtige fotobeelden met diverse onderwerpen: landschappen, dieren, macro en detailfotografie, haarscherp en kleurrijk.

Informatie over de nieuwe cursussen die in september en oktober starten is te vinden op www.kcsteenbergen.nl