Opnieuw demonstratie van dierenactivisten bij slachterij Vugts

STEENBERGEN – Dierenactivisten hebben vanmorgen voor de tweede keer in twee maanden tijd een wake gehouden bij de slachterij Vugts aan de Drielindekensweg in het buitengebied van Steenbergen. De politie en Gemeente Steenbergen hadden de Westlandse Langeweg en de Drielindekensweg daartoe afgesloten. De politie heeft de dierenactivisten en tegendemonstranten ieder een eigen plaats gegeven om mogelijke escalatie te voorkomen. De demonstratie is rustig verlopen, zo laten politie en gemeente weten. Begin juni heeft de actiegroep ook al een wake gehouden bij de slachterij.

De demonstratie is georganiseerd door een groepering die deel uit maakt van “The Save Movement”, een internationaal netwerk dat actie onderneemt en aandacht vraagt voor de dieren in de industrie. “Wij staan deze dieren bij tijdens de laatste momenten van hun leven en proberen – daar waar mogelijk – hen nog enige liefde en aandacht te geven. Wij geven deze dieren een gezicht en een stem door foto’s en video’s te maken en deze te delen met het bredere publiek. Ons doel is om mensen bewust te maken van het leed dat schuil gaat achter het produceren van dierlijke producten zoals vlees, zuivel en eieren,” Zo valt te lezen op de website van het internationaal netwerk.

In totaal zijn er tussen de 10 en 15 activisten naar de Westlandse Langeweg gekomen. Aan de Drielindekensweg hadden zich een achttal tegendemonstranten verzameld.

Offerfeest

De activisten houden de demonstratie bewust deze zaterdag, de dag voor het Islamitisch Offerfeest, zo laten de demonstranten weten. Bij de slachterij worden dieren halal geslacht.

Slachterij Vugts staat juist bekend als zeer zorgvuldig. De dieren worden keurig behandeld en alle regels worden strikt in acht genomen.

Op 15 juni heeft de actiegroep ook al een wake gehouden bij het slachthuis. De vorige demonstratie is net als de wake van vandaag rustig verlopen.

Voorzorgsmaatregelen, geen ongeregeldheden

De Gemeente Steenbergen had in samenspraak met de politie wel enkele voorzorgsmaatregelen genomen. Zo was de Westlandse Langeweg en de Drielindekensweg afgesloten voor doorgaand verkeer. De politie en handhaving waren met diverse voertuigen ter plaatse om de demonstratie in goede orde te laten verlopen. De Kleine Tour moest de route van hun afsluitende etappe aanpassen vanwege de wegafsluiting.

Foto: 112Markiezaten ©2019