Opnieuw brandstichting in het Slingerbos

STEENBERGEN – Op nagenoeg dezelfde tijd als afgelopen donderdag moest de vrijwillige brandweer vanmiddag uitrukken voor een brandmelding in het Slingerbos. Ditmaal was er sprake van een beginnende brand op een honderdtal meters van de bocht in de Krabbenweg in het verlengde van de Visvlietseweg. De melding kwam rond kwart over drie.

De brand was in een beginnend stadium en kon snel worden geblust. Volgens de brandweer kan het niet anders of ook deze is aangestoken. Net zoals dit vermoed wordt bij de brand die afgelopen donderdagmiddag in het Slingerbos werd ontdekt. Toen brandde een oppervlak van 50 bij 100 meter en ook toen kon ingrijpen van de brandweer erger voorkomen. Vanmiddag was de brandweer er opnieuw snel bij. De brandhaard was ontdekt door de vader van een van de brandweercollega's, die toevallig passeerde en op de rook afging. 

Iets verdachts gezien? Melden a.u.b.

Ook jachtopziener Rob Mulder vermoedt opzet. Vorig jaar was er reeds sprake van een zevental brandjes, deze week staat de teller op twee. De politie neemt ook deze brand in onderzoek. Wie verdachte zaken ziet kan het beste meteen contact opnemen.

foto's: Peter Vermeulen©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl