Opknap Vermeulenhuis tot nieuw kantoor notaris

STEENBERGEN – Het Vermeulenhuis op de hoek van het Doktersdreefje en de Oostdam staat in de steigers. In opdracht van Woningstichting Dinteloord (WSD) krijgt het monumentale pand een grondige opknapbeurt. Met ingang van 1 februari wordt de woning van de uit 1886 stammende stadsboerderij verhuurd aan Ligne Netwerk Notarissen.

Volgens directeur Noud Smulders van WSD moet er zo’n drie ton worden geïnvesteerd om het beeldbepalende Vermeulenhuis goed te conserveren en geschikt te maken als kantoor voor het notariaat. ,,Maar dat hebben we er graag voor over.’’

,,Dit is een gouden kans, niet alleen voor ons zelf, maar ook voor Steenbergen. Een betere bestemming kan tenslotte ook de gemeenschap zich niet wensen,’’ vindt Smulders en notaris Nico Eskes is het roerend met hem eens.

Laatstgenoemde heeft WSD nadrukkelijk gevraagd om historische (stijl)elementen, zoals de vloertegels en de lambrisering in de hal, de schouw en de glas-in-lood ramen, te behouden. ,,Die horen bij dit pand en passen perfect bij de uitstraling van een notariskantoor.’’

Verkocht aan huisartsenpraktijk

Ligne Netwerk Notarissen is nu nog gevestigd in de vroegere burgemeesterswoning aan de Lieve Vrouwepoort, een locatie die volgens Eskes te groot en te duur geworden is. ,,Vooral vanwege de beperkte huizenverkoop, is de crisis helaas ook niet voorbijgegaan aan notarissen, met als gevolg dat ons personeelsbestand de afgelopen jaren sterk is teruggelopen.

De notaris zag kans om zijn huidige kantoorpand te verkopen aan Huisartsenpraktijk Ruiterstallen. Op zoek naar een nieuwe vestiging, hield Eskes met name de bereikbaarheid en voldoende parkeergelegenheid scherp in het oog. ,,Het Vermeulenhuis staat midden in het centrum en parkeren kan straks op het bijhorende terrein.’’

De bijhorende schuur wordt gesloopt en vervolgens in zijn oude luister herbouwd. Volgens Smulders hebben ‘partijen uit de zorgwereld’ belangstelling getoond om zich hier in de toekomst te gaan vestigen.

Naast het Vermeulenhuis in het Doktersdreefje komen vier nieuwe woningen te staan. De WSD-directeur verwacht dat het geheel eind 2014, begin 2015 helemaal klaar is.