“Openluchttheater in stadspark zou fantastisch zijn”

STEENBERGEN – Er zit schot in de zaak als het gaat om de opknapbeurt van het stadspark. Uit de ‘parksessies’ van afgelopen zomer kwam naar voren dat inwoners meer recreatiemogelijkheden willen in het park. Dat kan in de vorm van een speeltuin, waterfietsen of midgetgolf. Maar wat ook meerdere keren werd genoemd is het realiseren van een openluchttheater waar verenigingen, clubs en scholen kunnen optreden. Om meer ruimte te creëren zou het stuk waar het leegstaande gebouw van voorheen het Wit-Gele Kruis staat bij het park moeten worden betrokken. De tussengelegen Ravelijnstraat zou dan afgesloten kunnen worden om er vervolgens alleen een fiets-of voetpad te maken. Dat de gemeente inderdaad de daad bij het woord voegt, blijkt uit enkele reacties van verenigingen.

Cameleon

Ad Vermeulen heeft een afspraak met de gemeente om namens Theatergroep Cameleon met een ambtenaar van gedachten te wisselen. “Ik heb het idee voor een openluchttheater zelf geopperd. Dat viel blijkbaar in de smaak. Je ziet het ook in andere gemeenten: in Nispen is een prachtig voorbeeld te vinden. Niet alleen Cameleon, maar ook Volharding en tal van andere koren en verenigingen kunnen er dan optreden. Het mooiste zou ik het in combinatie met een natuurspeeltuin vinden, zodat kinderen er ook kunnen spelen. Nu ga ik met mijn kleinkinderen naar een andere gemeente waar zo’n speeltuin is.”

Myra Ceti

Mirella Ooms van Theater- en Dansschool Myra Ceti zegt al jaren de wens te koesteren om iets in het stadspark te ondernemen. Het park ligt pal achter hun theaterschool. Ze is blij dat zij en haar man Menno op voorhand bij de besprekingen worden betrokken. “Zodat we ook kunnen praten over faciliteiten die nodig zijn, zoals krachtstroom en toiletten. Overigens denk ik dat het voorbeeld zoals het in Nispen staat, te klein zou zijn. In Heeswijk-Dinther staat het natuurtheater Kersouwe en zoiets zou fantastisch zijn om in het stadspark te realiseren. Dan zouden er ook festivals en concerten gegeven kunnen worden want er is zoveel goede muziek in Steenbergen. En als het gebied naast het park erbij getrokken wordt, is er ruimte genoeg.”
De gemeenteraad ontvangt binnenkort drie scenario’s die ze moet beoordelen. Daar zal het openluchttheater wellicht bijzitten. De raad moet er voor het eind van het jaar een beslissing over hebben genomen, zodat in 2021 hopelijk de schop in de grond kan.

Foto: Kunnen we straks waterfietsen in het stadspark, of komt er een openluchttheater waar verschillende verenigingen hun optredens kunnen houden? De gemeente is druk in overleg om straks de beste scenario’s aan de gemeenteraad te kunnen presenteren.

Tekst en foto: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant | KijkopSteenbergen.nl