Openluchtconcert Volharding Dinteloord

DINTELOORD – Een uur voor aanvang was het nog de vraag of de zesde editie van het openluchtconcert van de Dinteloordse harmonie Volharding zich wel buiten zou afspelen of dat ze naar het Dorpshuis zouden moeten verkassen. De weersomstandigheden en -voorspellingen waren tot die tijd nog niet erg gunstig. ,,We hebben de goden verzocht om de zon te laten zien,” zei voorzitter Antoon de Ridder gisteravond, in aanloop naar de muzikale happening. Zijn ‘gebeden’ werden verhoord.

Gelukkig maar, want de entourage van een zaal had het nooit kunnen winnen van de concertlocatie, op de kop van de haven in het dorp. Het opleidingsorkest van Volharding opende het programma. Dit gezelschap richt zich niet alleen op jongeren, maar ook op volwassenen die muziek willen maken.

Vervolgens was het de beurt aan het harmonieorkest, onder leiding van de nieuwe dirigent Rens van Leeuwen. Op het repertoire stonden hedendaagse arrangementen, waaronder muziek uit de film ‘Lord of the rings’.  Tussen de nummers door droegen lokale schrijvers van verhalen en gedichten voor uit eigen werk. Zo kreeg Julia de Hoog de toehoorders aan het lachen met haar ludiek gedicht ‘Rimpels’, terwijl de uit Ghana afkomstige Sylvia van Holten de bezoekers aan het denken zetten met haar voordracht over de ‘Levenstrein’.

Foto's Mark Koenraadt©KijkopSteenbergen.nl