Openlijke geweldpleging in jachthaven

STEENBERGEN – Twee vermoedelijk uit Roemenië afkomstige mannen van 21 en 30 jaar oud zijn gisteravond laat in de jachthaven van Steenbergen aangehouden wegens openlijke geweldpleging.

Vier uit Vilvoorde afkomstige opvarenden van een boot in de jachthaven werden gisteravond rond de klok van elf uur wakker doordat ze voetstappen hoorden op het dek. Zij gingen hierop uit bed en troffen twee onbekende mannen aan.

Eén van de twee stond op het achterdek van de boot, de andere stond op de wal. Toen de 56-jarige Belgische eigenaar van de boot op de ongenode gasten afstapte om te vragen wat zij daar deden, gaven zij een vage verklaring voor hun aanwezigheid.

Hierop vroeg de Belg één van zijn passagiers om de politie te waarschuwen. Ondertussen wilde de verdachte die zich op het dek bevond de wal op stappen. De eigenaar probeerde dit te voorkomen, met als gevolg dat er een worsteling tussen de twee ontstond, waarbij de pleziervaarder letsel opliep aan een arm en een been.

Vervolgens arriveerde de politie ter plaatse, die de twee vermoedelijk uit Roemenië afkomstige mannen in de kraag greep en heeft overgebracht naar een politiecellencomplex, waar ze vandaag zijn verhoord.