Opening en open dag nieuwe brede school

STEENBERGEN – Ruim vier weken nadat zij de nieuwe brede school op Buiten de Veste zijn betrokken, weten de zogeheten kernpartners – basisschool Maria Regina, stichting Peuterspeelzalen Steenbergen slagwerkschool Marco Brok en Zo/Toerdeloo (kinder- en buitenschoolse opvang) – bijna al niet beter of zij zitten onder één dak. De kinderen en de medewerkers hoeven nauwelijks te wennen.

Foto: Marco Brok (slagwerkschool), Marie-Thérèse Gemmeke (peuterspeelzaal), Eric Graafmans (Maria Regina) en Corona Koek (Zo/Toerdeloo) in de centrale hal, met keukenvoorziening, van de brede school. 

Vrijdag 11 april is de officiële opening, met tal van leuke activiteiten – zoals workshops en optredens – voor en door alle ‘gebruikers’, gevolgd door een bijeenkomst voor genodigden, waaronder de bouwers, de eigenaren (gemeente Steenbergen en woningcorporatie Stadlander) en het personeel.

Dan worden ook de overkoepelende naam van de brede school en de nieuwe naam van peuterspeelzaal Nijntje onthuld. Zaterdag 12 april staat er, van 10.00 tot 14.00 uur, een open dag op het programma.

Directeur Eric Graafmans van Maria Regina, adjunct-directeur Marie-Thérèse Gemmeke van de stichting Jeugd & Welzijn (peuterspeelzaal), directeur Corona Koek van Zo/Toerdeloo en Marco Brok van de gelijknamige slagwerkschool staan bij wijze van spreken te trappelen van ongeduld om aan zoveel mogelijk belangstellenden hun nieuwe huisvesting te mogen showen. Het enthousiasme straalt er van af bij de vier en klinkt door in hun eerste ervaringen.

Meerwaarde

,,Je kunt de meerwaarde gewoon voelen als je hier rondloopt. Er zijn totaal geen drempels, je kunt zó bij elkaar binnenlopen. Een voorrecht om dit met elkaar te mogen doen en een geweldige katalysator voor onze samenwerking. Je voelt de ruimte, kunt overal naar buiten kijken. Van de kleuren, het licht en de frisheid word je vanzelf blij. Een groot compliment aan de architect, die al onze wensen heel goed heeft vertaald.’’

,,‘Ieder talent een toekomst’, de slagzin van de gemeenschappelijke visie, wordt door ons allemaal omarmd en betekent een enorme verrijking voor de kinderen, die nu zich echt van jongs af aan kunnen ontwikkelen in een veilige en vertrouwde omgeving, gericht op de wereld om ons heen.’’

Het borrelt en bruist

De brede school, met gezamenlijke voorzieningen zoals een grote aula/toneel- en gymzaal en een centrale keuken,  staat namelijk ook nadrukkelijk open voor samenwerking met allerhande partijen in de maatschappij. Variërend van de sportcoaches van de gemeente en het muziekproject Spelenderwijs van Volharding tot zorginstellingen zoals De Lindenburgh, de bibliotheek en niet te vergeten buurtbewoners. Vandaar ook dat er nagenoeg geen afscheiding om het gebouw staat.

,,Je moet niet bang zijn om over het tuinhekje te kijken. Opgroeien, onderwijs en vrijetijdsbegeleiding gebeurt heel anders dan vroeger. Daar dient je aanbod dus op afgestemd te zijn, in het belang van de ontwikkeling van de kinderen, in de breedste zin. Iedereen ziet de enorme kansen die hieruit voortvloeien. Het borrelt, het bruist, voelt lekker en geeft ons allemaal veel energie.’’