Open toernooi TV Steenbergen trok extra groot aantal deelnemers

STEENBERGEN – Vorige week kreeg Tennisvereniging Steenbergen de gelegenheid om haar open toernooi te organiseren. “Drie een halve week eerder ontvingen we daarvoor de toestemming van de tennisbond KNLTB. En omdat het een van de eerste toernooien in de regio was bleek de belangstelling ervoor extra groot. We kunnen terugzien op een bijzonder geslaagd evenement”, vertelt voorzitter Mario Koevoets.

“Uit diverse hoeken meldden zich deelnemers aan, vooral uit Bergen op Zoom. Er schreven zich 122 deelnemers in. Alle wedstrijden, nagenoeg evenveel als het aantal deelnemers hebben we in vier dagen kunnen spelen. Dat was met onze acht banen en de nodige aanpassingen prima te doen”, zo stelt hij. Die aanpassingen hebben vooraf best de nodige extra energie gekost. “We hebben alle mogelijke maatregelen getroffen. Het terras was coronaproof. Hiervoor hebben we de tafels vergroot, opdat de anderhalve meter gerealiseerd kon worden. Er was geen kantine en dat was geen probleem, want het weer heeft geweldig meegewerkt. Waar nodig hebben we wel ingegrepen, want het gebeurde dat de jongeren zo nu en dan wat te dicht bij elkaar gingen staan”.

Toernooileidster Addie Laanen heeft samen met Tinus Iriks en René van de Riet en met de hulp van vrijwilligers alles rond de wedstrijden in goede banen kunnen leiden. Er werd gespeeld in 4 categoriën: herendubbel en damesdubbel 17+ en dezelfde dubbels in de categorie 60+. “Die laatste categorieën hebben we ingericht omdat er ook veel belangstelling was vanuit die leeftijdsgroep. Hier namen tien koppels aan deel”. De voorzitter vertelt veel leuke en positieve reacties te hebben gehad.

Uitslag

HD 17+: categorie A: 1. Tim Anthonissen & Martijn Kouters; 2. Jeroen Helmons & Tijn Stoeldraaijer en 3. Maurice Puype & Mario Koevoets.
HD 17+: categorie B: 1. Xander Burggraaff & Ingmar Snijders; 2. Daan Huijps & Tom van der Minnen.
HD 17+ Categorie C: 1 Guido van Duijn & Frans Oosterom; 2. Yannick de Best & Jan de Best.
HD 17+ Categorie D: 1. Stijn Baarendse & Pieter Suijkerbuijk; 2. Falco van der Jagt & Nick Schuurbiers.
HD 60+ Categorie A: 1 Ad den Engelsman & Jan Kot; 2. Jac Boot & Joop Stoeldraijer.
HD 60+ Categorie B: 1 Joop Grootegoed & Sjak van Wezel; 2 Ton Hartmans en Tinus Iriks.
DD 17+ Categorie A: 1. Addie Laane & Miranda Suijkerbuijk 2e Manon van Aert & Willeke van de Sanden.
DD 17+ Categorie B: 1. Malou van Meer & Suzanne Stoeldraaijer; 2. Esther Grootegoed & Vicky Huiszoon.
DD 17+ Categorie C: 1. Alice van Lammeren & Sanne van Wijk.

Foto’s: Tennisvereniging Steenbergen ontving extra belangstelling voor het Open Toernooi. In vier dagen tijd werden zo’n 120 wedstrijden gespeeld. Dit alles onder bijzonder goede weersomstandigheden.
Foto’s: Thomas Weezenbeek ©2020