Open Huis vanwege 15 jarig bestaan Dinteloord Dorpshuis

DINTELOORD – Morgen, zaterdag 6 april houdt het Dinteloordse Dorpshuis een feestelijk open huis vanwege het 15 jarig bestaan. Tussen 14:00 en 17:30 uur zijn belangstellenden welkom. Gebruikers laten via verschillende stands zien wat hun club of vereniging te bieden heeft. Voor de kinderen vouwen twee ballonnenclowns leuke ballonfiguren. Aan het eind van de middag treedt de coverband Fragment op.

Sinds het prille begin bestaat het bestuur van Stichting Dorpshuis Dinteloord uit Antoon de Ridder (voorzitter), Thomas Littooij (penningmeester) en Peter Willemse (secretaris). Voorzitter De Ridder verhaalt hoe voor de inrichting van het dorpshuis destijds goed is nagedacht om de voorziening zo multifunctioneel mogelijk te houden. Zo kwamen er verzinkbare biljarts waardoor er meer ruimte is bij grotere evenementen. “In de loop der jaren hebben meerdere mensen zich ingezet binnen ons bestuur. De laatste jaren is het bestuur geslonken tot het huidige aantal van drie”.

Nog ruimte beschikbaar

Dit drietal houdt de zaken scherp in de gaten en tracht de voorziening optimaal te laten gebruiken. Ze worden gesteund door een goede horeca waarvoor Maartje en Hans Bolluijt verantwoordelijk zijn.
“Hoewel er een aardig aantal huurders is, zijn er nog verschillende ruimtes die beschikbaar zijn voor verhuur aan verenigingen en clubjes”, aldus de voorzitter. Hij wijst erop dat het komende open huis ook een ideale gelegenheid is voor belangstellenden om te informeren naar de mogelijkheden.