Open dagen in paradijselijke tuin echtpaar Wijmans

WELBERG – Eén keer per jaar bieden Ad en Rianne Wijmans iedereen die dat wil een de gelegenheid om een kijkje te komen nemen in het paradijsje dat zij rondom hun woning aan de Groenedijk 2 hebben gecreëerd. Dit weekeinde is het weer zover, dan staat het tuinhek wagenwijd open voor alle belangstellenden.

Ad en Rianne Wijmans kochten in 1982 een oud boerderijtje in de polder aan de rand van Welberg en staken sindsdien veel tijd en energie in de opknap van zowel het pand als de bijbehorende grond.

Van de tuin maakte het echtpaar in de loop der jaren een sfeervol geheel, niet alleen met behulp van de beplanting, maar ook door er verschillende bouwwerken in aan te brengen, zoals een waterrad en een heuse molen. Met doorleefde materialen, waardoor het lijkt alsof de tuin al veel langer geleden werd ingericht dan in werkelijkheid het geval is.

De geschiedenis van het perceel gaat overigens wel eeuwen terug. De informatie die Rianne Wijmans hierover wist te achterhalen, heeft zij gebundeld in een naslagwerk, dat bezoekers ook kunnen inzien.

De open tuindagen zijn zaterdag 5 en zondag 6 juli van 10.00 tot 17.00 uur, de entree bedraagt 1,50 euro, inclusief koffie, thee of frisdrank.