Open dag stadsarcheologie

STEENBERGEN – Chris Duijvestijn van Stadsarcheologie Steenbergen laat weten dat op zondag 4 februari open dag gehouden wordt voor iedereen die belangstelling heeft voor archeologische vondsten die in de loop der jaren in Steenbergen in de grond zijn aangetroffen.

Deze worden tijdens de open dag tussen 11:00 en 16:00 uur tentoongesteld en vrijwilligers van de stichting geven met plezier uitleg over de vindplaatsen, de wijze van onderzoek en hoe de bodemvondsten zijn gedetermineerd en gerestaureerd.

Iedereen is uitgenodigd om op zondag 4 februari vrijblijvend bij Stichting Stadsarcheologie aan het Doornedijkje in Steenbergen langs te komen.

Vele archeologische vondsten die in de loop der jaren in Steenbergen in de grond werden aangetroffen worden daar tentoongesteld.

De vrijwilligers geven uitleg over de vondsten, waar zij werden gevonden, de wijze van onderzoek en hoe bodemvondsten worden gedetermineerd en gerestaureerd. Ook kunnen bezoekers zelf oude voorwerpen die zij in hun bezit hebben en die wellicht archeologische waarde hebben meebrengen om ze door de stadsarcheologen te laten beoordelen.

Het gebouw van Stadsarcheologie is gevestigd aan Doornedijkje 50.