Open Dag Arcadia tijdens ‘Waterpoort Weekend’

STEENBERGEN – In het weekend van 16 t/m 18 juni wordt in West-Brabant en op het eiland Tholen voor het eerst een Waterpoort Weekend gehouden. Op tal van plaatsen zijn er in dat weekend activiteiten op (water)recreatiegebied. Ook rond de Cruijslandse Kreken zijn er activiteiten en Landgoed Arcadia heeft een Open Dag.

Deze Open Dag op Arcadia is op zaterdag 17 juni. Arcadia – gevestigd aan de Afgeslechtedijk 12 –  is dan gratis toegankelijk tussen 11.00 tot 16.00 uur. Naast een bezoek aan de fraai aangelegde tuin kunnen belangstellenden deelnemen aan tal sport-, spel- en outdooractiviteiten, muziek en zang, kunst, natuurbeleving, workshops en demonstraties. Ook is er kinderschminken, zijn er springkussens voor de kleintjes en is er een stormbaan voor de jeugd. De roofvogelshow – die vorig jaar op Arcadia zo succesvol bleek – is staat ook deze keer op het programma.

Het staat de bezoekers vrij om met eigen eten en drinken te picknicken op het landgoed, maar de organisatoren Stephan en Jenny Ardon zorgen er tevens voor dat er voldoende versnaperingen verkrijgbaar zijn.

Gratis boottochtjes

Landgoed Arcadia ligt aan de rand van de Kruislandse kreken waar tijdens het waterpoortweekend ook volop te beleven valt. Er zijn diverse activiteiten. Zo kunnen bezoekers gratis met de roeiboot over de kreken varen (opstappen bij de ingang Boonhil). Aan de activiteiten rond de Cruijslandse kreken wordt meegewerkt door De Baakermat, hengelsportvereniging Kruisweel, logement De Blauwe Sluis, Brabantse Delta en gemeente Steenbergen.