Op pad langs de West Brabantse Waterlinie

STEENBERGEN – In samenwerking met de gemeenten Steenbergen en Bergen op Zoom heeft het Architectuur Platform uit de Markiezenstad volgend weekeinde invulling aan de landelijke Dag van de Architectuur en dat gebeurt met een route langs de West Brabantse Waterlinie.

Belangstellenden kunnen zaterdag 20 juni gratis mee op pad, met de bus of op eigen gelegenheid met de fiets. Van 10.30 tot 16.30 uur zijn er op verschillende locaties gidsen aanwezig, die tekst en uitleg geven over de West Brabantse Waterlinie en de restauratie daarvan, waarbij diverse nieuwe, architectonische objecten zijn gerealiseerd.

De West Brabantse Waterlinie dateert uit 1628 en geldt als één van de oudste waterlinies, oftewel verdedigingswerken van ons land. De route begint bij het Ravelijn in Bergen op Zoom, waar wethouder Ton Linssen van die gemeente de aftrap verzorgt.

Vervolgens staan bezoeken aan de Waterschans, Fort de Roovere, de Blauwe Sluis, de Steenbergse jachthaven, Fort Henricus aan Schansdijk en tot slot het Benedensas in De Heen op het programma. Daar neemt wethouder Petra Lepolder van de gemeente Steenbergen de afsluiting voor haar rekening.

De bussen vertrekken om 11.00 uur bij het Ravelijn in Bergen op Zoom, wie verzekerd wil zijn van een plaatsje dient zich van tevoren aan te melden via communicatie@bergenopzoom.nl

De deelnemers krijgen een lunchpakket voor onderweg. Bij de VVV Brabantse Wal is een fietsroute verkrijgbaar.