Ook Vrienden van Ankie binden de strijd aan tegen kinderkanker

STEENBERGEN – Ankie Stoer! is de naam van een vriendengroep die zich gaat inzetten om Stichting Ankie te ondersteunen bij het inzamelen van geld voor de strijd tegen kinderkanker. De Welbergse Shirley van Overveld, die Stichting Ankie oprichtte na het overlijden van haar dochtertje, is nauw bij het initiatief betrokken en blij met de ‘hulptroepen’.

,,Het spreekt voor zich dat Stichting Ankie alleen maar voordeel moet genieten van onze inspanningen. Wij zijn een onafhankelijke groep die 100 procent voor Stichting Ankie gaat, zonder in elkaars vaarwater te zitten, en waarbij de saamhorigheid voorop staat,’’ vertelt Jos Cuelenaere namens de vriendenclub, die afgelopen zomer ontstond rondom Alpe d’Huzes: de beklimming van de befaamde Tour de France-berg voor het goede doel.

Daar waren een aantal leden van wat nu Ankie Stoer! is aanwezig vanuit het voormalige Roparunteam Haste 4 Life. Shirley was er ook, samen met haar vriendin Wilma Dihal-Schillemans, maar dan voor een team van het Juvenaat uit Bergen op Zoom.

De meesten kenden elkaar sowieso al wel een beetje, vanuit de Steenbergse samenleving, en op de col bleek het onderling uitstekend te klikken.

Niet stilzitten

Aanvankelijk werd het plan gesmeed om volgend jaar onder de noemer Ankie Stoer! mee te gaan doen aan Alpe d’Huzes, tot dat deze actie enigszins negatief in het nieuws kwam, inzake grote geldbedragen die op de plank zouden blijven liggen. ,,Om nou vanuit die achtergrond bij sponsors aan te kloppen, dat vonden we bij nader inzien niet zo’n geweldig idee,’’ vervolgt Cuelenaere.

,,Maar stil blijven zitten, was ook geen optie. We willen ons graag inzetten voor het goede doel, dus zijn we iets nieuws gaan bedenken.’’

Estafettetocht

Hoofdactiviteit van Ankie Stoer! wordt een estafette langs negen ziekenhuizen waar kinderen tegen kanker worden behandeld en ook Ronald McDonaldhuizen, verspreid over heel Nederland. Met Rotterdam als dichtst bijzijnde ‘tussenhalte’ en Groningen als verste punt.

De circa 800 kilometer lange tocht wordt gehouden van 23 tot en met 27 juni volgend jaar. De elf leden van Ankie Stoer! doen er allemaal aan mee. Lopend, fietsend, of ter ondersteuning van het gezelschap.

,,Je moet de estafette zien als een tegenpresentatie voor de bijdragen van bedrijven en particulieren. Sponsors zijn uiteraard altijd welkom, maar we willen niet alleen zomaar om geld vragen. Als eerste staat er daarom een Kerstworkshop op het programma, waarvoor de belangstelling echt overweldigend is.’’

Kerstworkshops, spinningmarathon en 'adopteer een beer'

Ruim 120 mensen hebben zich al aangemeld voor de Kerst-workshops die van maandag 16 t/m donderdag 19 december worden verzorgd in de loods van (sponsor) Verbeek Fruit & Tuinplanten aan de Afgeslechtedijk. ,,We zijn begonnen met twee avonden, maar de belangstelling is gewoon overweldigend.''

Ankie Stoer! heeft bovendien de handen ineen geslagen met de Steenbergse Roparunteams Door Dik & Dun en de Stonemountain Runners, ten bate van een grote spinningmarathon bij Dinami op 15 februari volgend jaar. De inschrijving voor dit evenement begint op 9 december. Er kunnen dertig teams van maximaal twaalf personen meedoen.

Op de planning van Ankie Stoer! staan verder nog een cursus Pech Onderweg en ‘adopteer een beer’, waarbij knuffels van KiKa en het Ronald McDonald-kinderfonds symbolisch worden verkocht, want de knuffels zelf komen terecht bij ernstig zieke kinderen.

Ankie Stoer! is ook te volgen via http://www.Facebook.com