Ook Volkspartij stelt volgorde kieslijst vast

STEENBERGEN – Ook de Volkspartij heeft, gisteravond, de definitieve volgorde bepaald van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar. De nummers 1, 2 en 3 stonden al vast. Achter Ger de Neve, Michel Lambers, en Willy Knop, staan Herman Riemslag en Brigitte Millenaar op de plaatsen vier en vijf, zo is in de eerste ledenvergadering van de (nieuwe) partij besloten.

De Neve, Lambers, Knop en Millenaar komen allemaal uit Steenbergen, Riemslag woont in De Heen. Op plaats zes staat Steenbergenaar Martijn Iriks, Nieuw-Vossemeerder Jan de Greef is de nummer zeven van de Volkspartij, Jeroen Horstman (Steenbergen) bezet de achtste plek, Leny Timmermans-Rockx (Kruisland) is negende, Jos de Weert (Steenbergen) tiende.

Oud-politicus Herman Buijs uit Nieuw-Vossemeer vervult de rol van lijstduwer. Hij gaf zelf eerder al wel te kennen graag zijn rentree te willen maken in de gemeenteraad. Dat kan nu alleen als hij voldoende voorkeurstemmen weet te bemachtigen. Gezien de maatschappelijke betrokkenheid en bekendheid van de meeste kandidaten, gaat de Volkspartij er ook van uit dat veel van hen de nodige voorkeurstemmen zullen krijgen op 19 maart 2014.

De Volkspartij komt voort uit Lijst Ger de Neve, die sinds zijn afscheiding van de VVD na de vorige verkiezingen als eenmansfractie in de raad zit. Met ingang van 1 januari aanstaande wordt de naam van deze fractie al verandert in de Volkspartij, die bij de verkiezingen op tenminste drie zetels rekent.