zaterdag 22 december 2018, 11:20

Ook tegen v.v. Schijf geen overwinning voor v.v. Steenbergen

Steenbergen - Schijf      1-1

Al enkele weken draait het bij v.v. Steenbergen niet zoals het eigenlijk zou moeten en zoals iedereen die bij de Blauwwitten betrokken is zou willen, met als dieptepunt de 3-0 nederlaag van 2 weken geleden tegen toen hekkensluiter Terneuzen. Afgelopen zondag kwam v .v. Schijf in Steenbergen op bezoek, nummer voorlaatst op de ranglijst met overigens slechts 2 punten minder dan Steenbergen. En ook nu verliep de wedstrijd niet zoals we dat graag zouden zien.

In de eerste 45 minuten was het spelbeeld nog redelijk. Geen al te best v.v. Steenbergen maar in ieder geval de meest aanvallende ploeg dat  weinig weggaf maar ook zelf weer veel te weinig creëerde. Voetballend veel te weinig, te weinig zelfvertrouwen ook en daardoor veel lange ballen die maar zelden goed aankomen. Wel was het net voor rust Mike de Hoog die op een kopbal van Remco van de Riet de 1-0 intikte. Er kwam echter een tegentreffer en de ppliegen gingen met een 1-1 stand de rust in. Dit werd ook de eindstand na een zeer matige tweede helft.

Winterstop

De komende weken zal wat de voetbal betreft in het teken staan van de winterstop, waarin de spelers  zich hopelijk weer kunnen opladen om aan de tweede periode te beginnen. De eerstvolgende wedstrijd voor v.v. Steenbergen staat op het programma op zondag 20 januari.

Een uitwedstrijd tegen de enige tegenstander die de Blauw witten dit seizoen nog niet tegen kwamen, niemand minder dan koploper RBC uit Roosendaal.

Zou de ommekeer in die wedstrijd dan gaan komen?

Tekst: John Rommers