Ook ’t Veugeltjesnest was een waar Plaotje

STEENBERGEN – De Stadshillen barstte bijna uit de voegen dankzij het carnavalsfeest op de Nieuwe Veste, in carnavalstijd ’t Veugeltjesnest genoemd.
Kinderen van groep 1 tot en met groep 8 hadden al weken geoefend op de carnavalshit van 2020 en konden allen, volop in polonaise met bijhorende danspasjes, het lied uit volle borst meezingen. De Prins en zijn gevolg arriveerden rond 1 uur ‘s middags in het nest, waar ze warm werden ontvangen door 100 leerlingen, docenten en ouders.

De stemming zat er al flink in, want de hele dag hadden de groepen al in polonaise door de school gehost. De aula was omgetoverd tot discovloer en met een heuse DJ ging het dak eraf. Natuurlijk is live muziek van de carnavalsband ook altijd erg welkom, zeker als het gaat om het begeleiden van ‘Oh Strienestad’, en de Prins had zeker zijn hart verloren in ’t Veugeltjesnest.
Om het feest extra luister bij te zetten, blies het schoolorkest ook nog even flink de blaasinstrumenten door met onder meer ‘De Zevensprong’, en van jong tot oud(er) ging door de knieën en plat op de grond!

Leutigst verkleed

In het zonnetje gezet worden is voor iedereen heerlijk en zo ook voor het leutigst verklede Bietboerke (een mini narretje) en het leutigst verklede Meerminneke (een lief heksje). De feestvarkentjes mochten een prachtige gegraveerde medaille ontvangen uit handen van Prins Strienius V. Eentje voor op het nachtkastje, om altijd te bewaren en om reuzetrots op te zijn!

Playbackshow

Naast al dat carnavalsgehos was er ook tijd voor een playbackshow, waaraan alle groepen vanaf 3 meededen. Niet alleen werd er geplaybackt en op het podium gedanst, maar de jonge artiesten kregen zelfs de hele zaal mee!
Niemand bleef rustig zitten, want de optredens waren te leuk om slechts naar te kijken. En in de uitbundige carnavalssfeer was deze wedstrijd een topper!

Kinderoptocht

De oudercommissie, die ook vooral een feestcommissie is op de Nieuwe Veste, heeft hard gewerkt in deze carnavalstijd. Naast het mede organiseren van het schoolcarnaval, hebben ze ook hun best gedaan om tijdens de Strienestadse Kinderoptocht weer goed voor de dag te komen met de leerlingen. De Nieuwe Veste organiseert als kleine school geen eigen optocht, maar doet ieder jaar met veel plezier mee in de Kinderoptocht die zaterdags wordt gelopen. Ook dit keer weer met een originele twist op het thema.

Door: Christel Schiphorst