Ook SC Kruisland en NVS willen nu kunstgras

STEENBERGEN/KRUISLAND/NIEUW-VOSSEMEER – In navolging van vv Steenbergen hebben nu ook SC Kruisland en NVS bij de gemeente aangeklopt voor kunstgrasvelden. Gevolg van deze verzoeken is dat het college eerst uitgebreid(er) wil onderzoeken of alle drie de voetbalclubs hiervoor überhaupt in aanmerking komen en wat daarvan de financiële consequenties zijn. Op z’n vroegst volgend jaar maart komen burgemeester en wethouders met een voorstel naar de gemeenteraad.

In de (meerjaren)begroting is geen geld gereserveerd voor de aanleg van kunstgrasvelden op de sportparken in Steenbergen, Kruisland en Nieuw-Vossemeer. Mede om die reden kreeg vv Steenbergen tot nu toe nul op het rekest. De vereniging diende eerder dit jaar een eigen onderzoeksrapport in bij de gemeente, compleet met kostenoverzicht. De club wil zelf 75.000 euro bijdragen aan de realisatie van twee zogenoemde hybride-velden, die in totaal een kleine vijf ton kosten.

Deze combinatie van kunst- en natuurgras zou niettemin aanmerkelijk goedkoper zijn dan kunstgras. De Steenbergse voetbalclub hoopt nog altijd dat de nieuwe velden volgend jaar zomer aangelegd kunnen worden. De vereniging kampt vanwege de slechte conditie van de huidige velden elk seizoen weer met een groot aantal afgelastingen van wedstrijden en trainingen.