Ook Raldal verlegt de grenzen met Carnaval

WELBERG – Het Raldalse Carnaval start met een gezamenlijk bezoekje van Ontspanning voor Welberg (OVW) en het jeugdgevolg aan alle (langdurig) zieken en gehandicapten die hebben aangegeven een dergelijke visite op prijs te stellen. Zij worden getrakteerd op een fruitmandje en op de muzikale noten van huisband D’n Dweilberg. Wie overigens nog iemand weet die een dergelijk opkikkertje kan gebruiken wordt verzocht om dit te melden bij Paola van Terheijden, via telefoon 06 40 525 674.

Na het bezoek aan de Raldalse zieken gaat een jury aan de slag om te kunnen bepalen wie volgens hen de mooiste of leutigste gevel heeft en dus beloond zal worden met de felbegeerde geveldweil. Deze wordt na de optocht uitgereikt. Inwoners van Raldal worden opgeroepen om hun gevel dus op zijn mooist te maken en ze kunnen hun grenzen verleggen door er samen met de buren iets speciaals van te maken.

Optocht

Zondag 11 februari trekt de optocht over Raldal. De start is om elf over twee, opstellen voor de optocht gebeurt vanaf 13:00 uur bij de kar van OVW. Opgeven voor deze leutstoet kan via www.facebook.com/ontspanningvoorWelberg. Het kan ook via het inschrijfformulier dat op de school is uitgereikt of bij de Raldallers in de bus is gedaan. Maar er zijn nog meer manieren voor opgave: via de site van SKS of door een telefoontje naar Diana Bosman via 06 54 257 841.

Aangepaste route

Bij de optocht is het belangrijk om te weten dat de organisatie de grenzen verlegd heeft en daardoor de route heeft aangepast. Vanuit Pastoor Ermenstraat gaat het naar het Kinderbaantje – Hoge Bogert – Kartuizerstraat – Wit Kruis – Ambrosiusstraat – Corneliusstraat – Laurentiusdijk – Pastoor Kerckerstraat naar de Kapelaan Kockstraat. Hier wordt de route ontbonden bij zaal Koch. De organisatie vraagt alle aanwonenden om de route autovrij te houden, dat is ook het beste voor ieders veiligheid.

Na de optocht is het bal bij Zaal Koch. Hier zal een bonte mix van bietboeren en meerminnen laten zien dat ook hier de leut gin grenzen kent. Prins Strienius en zijn gevolg zullen present zijn. Er wordt ook friet en snacks gebakken die in de zaal kunnen worden genuttigd of mee naar huis kunnen worden genomen.