Ook Nix onder 13: Eerste kleuter tot puber café officieel geopend

STEENBERGEN – Woensdagochtend 12 juli opent wethouder van Geel in de Steenbergse bibliotheek het eerste Kleuter tot Pubercafé. Daarbij hoeven overigens geen taferelen te worden verwacht van kinderen en pubers die laveloos aan de toog hangen. In navolging van het Baby Café – dat ook in de bieb wordt gehouden – is het een ontmoetingsmogelijkheid voor ouders, kinderen van de basisschool leeftijd en medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin (SJG).

Door middel van dergelijke ontmoetingen met themabesprekingen kunnen ouders/opvoeders van basisscholieren zich laten informeren en adviseren over opvoed vraagstukken. En ze kunnen onderling ervaringen uitwisselen en elkaar tips geven.

De bijeenkomsten zijn iedere tweede woensdag van de maand in de Bibliotheek Steenbergen van 9.00 tot 10.00 uur. Per maand zal een thema bekend gemaakt worden via de scholen , CJG website en Vraagwijzer. Het is een vrije inloop, zonder kosten. Organisaties die hieraan meewerken zijn CJG Steenbergen, Bibliotheek Markiezaat, Jeugdgezondheidzorg en steunpunt Mantelzorg. Zij hopen zoveel mogelijk ouders, opa's, oma's en andere opvoeders te mogen ontvangen.