Ook midden in de week volop carnaval in Strienestad

STEENBERGEN – Op drie heel verschillende manieren was het gisteren carnaval in Steenbergen. Vanuit café D’n Overkant maakte de zogeheten rolstoelgang haar jaarlijkse dweilrondje door de binnenstad, in de Gummarusschool werd druk geknutseld voor de Kinderoptocht en bij De Fles stond het Kanjerbal van de SKS op het programma.

Met muzikale begeleiding en ondersteuning van zowel dweilband Wa Gif Ut als JW Sound genoten vele tientallen mensen met een (geestelijke) beperking van een weergaloze carnavalsmiddag. De gasten, afkomstig uit Steenbergen en omgeving, mochten uiteraard ook naar hartenlust in de polonaise met Prins Strienius V, die zijn grote en kleine gevolg had meegebracht naar het bal.

Terwijl de kanjers zich volop vermaakten, hadden de leden van  de ‘rolstoelgang’ het zeker niet minder aan hun zin. In 1993 toog een groep vrouwen voor het eerst door hartje Strienestad, om Ans van Eekeren – oud-bestuurslid van de SKS – de toenmalige carnavalsetalages te laten zien. Ook na haar dood werd deze traditie in ere gehouden.

Een goede traditie is ondertussen ook de deelname aan de Kinderoptocht, door de Gummarusschool, waarvoor gisteren op initiatief van het oudercomité druk geknutseld werd. De leerlingen dossen zich deze keer uit als bruidsparen die ‘immaol in de wolleke’ zijn. De Kinderoptocht vindt namelijk plaats op Valentijnsdag.