Ook Lepelstraatse kerk doet mee aan Monumentendag

LEPELSTRAAT – Tijdens Monumentendag – zondag 10 september – is ook de Antonius van Paduakerk geopend voor publiek. Tussen 12:00 en 17:00 uur zijn er diverse activiteiten.

Zo is er een tentoonstelling van oude Kazuifels, verzorgt Harmonie St. Antonius diverse optreden, is het gemengd koor te horen en geldt dat ook voor den ensemble Saxofobie.

Voor de kinderen is een fotospeurtocht uitgezet in de kerk, Deze speurtocht bestaat uit een aantal foto's, waarbij het de bedoeling is dat er met de mobiele telefoon precies dezelfde foto's worden gemaakt als het voorbeeld. Wie alles goed heeft wint iets leuks.

Om 13:30 uur worden de mooiste exemplaren van de destijds uitgeschreven fotowedstrijd getoont. Daarbij was de opdracht om een mooie foto van de kerk te maken, zowel van het interieur als van de buitenkant.

Van de 12 mooiste foto's wordt een kalander gemaakt die in december tijdens de kerstmarkt in de kerk verkocht wordt. De opbrengst hiervan gaat naar de Stichting “Vrienden van Antonius” en wordt gebruikt voor het onderhoud en behoud van de kerk.

Alle bezoekers die zondag de kerk bezoeken kunnen genieten van een gratis smakelijk kopje koffie.