Ook Kruisland haalt Sinterklaas weer feestelijk binnen

KRUISLAND – Het Feestcomité Kruisland zag zich vanwege de slechte weersomstandigheden genoodzaakt om de intocht van Sinterklaas gisteren over een geheel andere boeg te gooien, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Zo’n 200 kinderen genoten in de grote zaal van Siemburg van een heerlijke middag.

In aanloop naar het weekeinde was, in overleg met de kapitein, al besloten dat de Sint niet met de boot zou arriveren bij de Commissaris van der Hartenbrug. Ook de gebruikelijke optocht werd uiteindelijk afgelast. In plaats daarvan genoten de kinderen en hun ouders van een feestelijk programma in het gemeenschapshuis, waar W’oorkus Digt bij binnenkomst Sinterklaasliedjes speelde en vervolgens een alternatieve Sint op het podium verscheen: een Zwarte Piet met een soort mijter op z’n hoofd en een staf.

Zijn ‘machtsgreep’ duurde niet lang, want al gauw verscheen echte goedheiligman in zaal, die officieel welkom werd geheten door wethouder Cors Zijlmans. Vervolgens mochten de kinderen zelf aan de slag met allerlei gymnastische oefeningen, zoals pakjes overgooien, pakjes in de schoorsteen doen, daklopen en dergelijke. Wie het parcours helemaal had afgelegd, en zich dus een volleerd Zwarte Piet had getoond, kreeg een cadeautje.

Foto's Ingrid Schrauwen