Ook in Steenbergen activiteiten in de Week van de eenzaamheid

STEENBERGEN – Donderdag 30 september tot donderdag 7 oktober is het de landelijke ‘Week van de Eenzaamheid 2021’. Onder dat thema zijn er in de gemeente Steenbergen drie activiteiten te bezoeken. Deze zijn bedoeld om mensen met elkaar in contact te brengen waardoor wellicht nieuwe vriendschappen kunnen ontstaan.

Een vraag om hulp bij eenzaamheid is een vraag die niet vaak gesteld wordt omdat men er liever niet over praat. Vanwege schaamte die er bij eenzamen is blijkt het ook moeilijk om de mensen te bereiken die thuis eenzaam zijn. Hierdoor wordt het probleem alleen maar groter. “De gevolgen van eenzaamheid zijn groot. Naast je niet fijn voelen, met kans op depressie kan je er zelfs lichamelijke gezondheidsklachten door ontwikkelen. Samen met hulpverleners kan je eenzaamheid doorbreken en je weer verbonden voelen met anderen. Daarnaast kan je samen aan betekenisvolle relaties werken en een netwerk opbouwen zodat je er niet alleen voor staat. Eenzaamheid verschilt van mens tot mens en is dus altijd maatwerk”, zeggen Joyce Joosen en Vanessa den Biggelaar van Wijzijn Steenbergen.

Gezellig

Wijzijn Steenbergen heeft in samenwerking met de Watertoren, Sport Service Noord- Brabant en de Stads Herauten de krachten gebundeld om eenzame mensen een hand toe te reiken. Op een laagdrempelige wijze en met ondersteuning van professionals wordt  een gezellige en veilige situatie gecreëerd om daarmee het gevoel van verbinding met andere mensen weer te ervaren. In de gemeente Steenbergen worden hiervoor drie activiteiten georganiseerd.

Maandag 4 oktober: Koffie-uurtje

In restaurant De Watertoren is het tussen 14:00 en 15:00 uur gezellig koffiedrinken, waarbij het eerste kopje koffie of thee met wat lekkers voor rekening komt van WijZijn Steenbergen.

Dinsdag 5 oktober: wandeling met Stadsherauten

De stadswandeling is gratis en vindt plaats tussen 14:00 en 15:00 uur. Verzamelen bij de Gummaruskerk, ingang Markt.

Woensdag 6 oktober: Korte wandeling

Deze wandeling vindt plaats in Steenbergen Noord, onder begeleiding van sportcoach Lieke van Dongen. Aansluitend koffiedrinken in restaurant De Watertoren. Ook nu is het eerste kopje koffie of thee voor rekening van WijZijn Steenbergen.
Start van de wandeling 14:00 uur, eindtijd koffiedrinken is om 15:00 uur.

Aanmelden en coronacheck

Aanmelden  voor de genoemde activiteiten kan vanaf maandag 25 september tot en met vrijdag 1 oktober. Dit kan telefonisch via (0167) 750 850 (optie 1) of per mailbericht met contactgegevens via welzijn-stb@wijzijntraversegroep.nl

Belangrijk: toegang tot restaurant De Watertoren is alleen mogelijk via het coronatoegangsbewijs. De coronachecker kan gratis worden gedownload en ingevuld. Wie daarbij hulp nodig heeft kan die krijgen door te bellen naar het Digipunt, telefoon 06 36 132 773. Vanaf dinsdag 5 oktober is er een inloopspreekuur op dinsdag, woensdag en donderdag van 9:00 tot 11:00 uur. Het Digipunt bevindt zich bij de Vraagwijzer, Fabrieksdijk 6, Steenbergen.

Foto: v.l.n.r. Nancy Tewari, Vanessa den Biggelaar, Joyce Joosen en Tonnie Joxhorst van WijZijn Steenbergen hopen dat veel inwoners uit de gemeente Steenbergen die graag in contact willen komen met anderen gebruik maken van de uitnodiging voor de activiteiten in de Week van de Eenzaamheid.
Foto: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant