Ook dit jaar geen Carnavalsoptochten in de zes kernen

STEENBERGEN – Niet geheel onverwacht is besloten om ook dit jaar geen carnavalsoptochten door de kernen van de gemeente Steenbergen te laten rijden. Dat is duidelijk geworden na het gesprek dat de organisatoren en de gemeente vandaag hadden. Het besluit is gezamenlijk genomen.

Want ook al zouden de coronamaatregelen versoepelen dan is het niet goed haalbaar om de optochten goed voor te bereiden en op een verantwoorde manier te organiseren, zo bleek uit het overleg. “We vinden het belangrijk om de bouwclubs, andere deelnemers, bezoekers, horeca en andere carnavalsverenigingen duidelijkheid te geven. We hebben daarom, na intensief overleg met de gemeente Steenbergen, in gezamenlijkheid nu al besloten dat de grote optochten niet door zullen gaan in de kernen aankomende carnaval. De veiligheid voor bezoekers en deelnemers staat hierbij voorop”, laat Giscard van Tilburg van Carnavalsvereniging ’t Vosse-ol namens de organisatoren weten.

Nog wel andere carnavalsactiviteiten

In nader overleg met verenigingen, horeca en gemeente bekijken de verenigingen nu afzonderlijk de mogelijkheden voor een alternatieve optocht en voor mogelijk andere carnavalsactiviteiten. Wethouder Esther Prent belooft dat de gemeente waar mogelijk is daarbij hulp te verlenen.

Beelden bij dit artikel