Ook Dinami maakt een vuist voor haar sporters: morgen tussen 9:00 en 15:00 uur

STEENBERGEN – Landelijk maakt de overkoepelende organisatie Exclusieve Sportcentra (VES) namens de fitnessbranche een vuist voor de circa drie miljoen sporters die gebruik maken van sportscholen. Deze worden door het kabinet stelselmatig vergeten, zo is de kritiek. Ook Wies Noordijk van Dinami sports & Fitness sluit zich hier bij aan.

Wies Noordijk vindt het onbegrijpelijk dat de overheid “geen oog heeft voor drie miljoen sporters”. Het argument dat zij haar eigen belang dient, wuift zij ferm weg. “Ik stel mijzelf even niet centraal, maar juist de sporter. Mijn leden hebben een bewuste keuze gemaakt om aan hun gezondheid te werken. Zij hebben zich bij mijn club aangemeld om onder deskundige begeleiding fit te worden. Hieronder zijn ook veel mensen met een chronische aandoening als diabetes of astma en een groeiende groep met overgewicht. Vergeet ook niet al die mannen en vrouwen met een stressvolle baan, die de spanning middels hun sportuurtje van zich af laten glijden. Deze mensen staan volledig in de kou”.

‘Open, zonder restricties’

Volgens Noordijk kan de fitnessbranche volledig corona proof kan werken. “Dat hebben we bewezen tijdens de zomer van 2020. Een sportschool kan exact het aantal personen laten sporten dat op basis van de ruimte veilig is en het is bovendien op afspraak. Een sportschool weet precies hoeveel leden er trainen en wie dat zijn. Uit onderzoek in 14 landen bij 62 miljoen fitnessbezoeken zijn slechts 470 personen besmet geraakt. Dat is 0,0000075%. Een verwaarloosbaar percentage. Het is waarschijnlijk nog makkelijker om de hoofdprijs in de staatsloterij te winnen”.
Ze wijst op een onderzoek van Ipsos waaruit blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders tijdens de tweede lock down minder is gaan sporten met alle desastreuse gevolgen van dien. “Denk daarbij aan hogere bloeddruk, hoger cholesterol, meer stress, meer overgewicht en diabetes”.

Overheid wakker schudden

Wies Noordijk doet een oproep aan de lokale politici om haar te helpen de overheid wakker te schudden. “Juist door de sportscholen dicht te houden wordt het probleem vergroot. Mensen met een goede conditie en vitaliteit, zijn beter beschermd tegen het virus. Ik sluit mij aan bij de actie van de VES en ik maak een vuist voor de drie miljoen mensen die bewust hebben gekozen voor hun eigen gezondheid waarmee zij de zorg ontlasten. Zeker in verkiezingstijd moet deze boodschap aankomen”, besluit zij haar betoog.

Oproep voor actie “Stilzitten is geen optie”

Zij roept ieder die de sportscholen een warm hart toedraagt en hun mening deelt op om deze zaterdag 27 februari tussen 9:00 en 15:00 uur deel te nemen aan een buiten training om aandacht te vragen voor de noodzaak van heropening van de sportscholen. Dat kan een half uur fietsen, roeien of een andere training zijn. Alle coronamaatregelen worden in acht genomen. Niet-leden van Dinami worden gevraagd om zich voor deze training vooraf aan te melden via het telefoonnummer (0167) 566 090. Deelname is geheel gratis.

Foto: Dinami heeft het net als andere sportscholen moeilijk. De coronamaatregelen treffen de sportschool hard. Op de foto heeft Wies Noordijk een brede glimlach nadat zij in de bloemen werd gezet vanwege het 35-jarig bestaan van Dinami. Dit was vorig jaar.