Ook 32e kerstconcert van mannenkoor ABS viel goed in de smaak

STEENBERGEN – Het gisteravond gehouden Kerstconcert van ABS is wederom drukbezocht. De beschikbare zitplaatsen in de sfeervolle Nederlands Hervormde Kerk waren tot en met de laatste plek bezet. Het publiek genoot van een ABS-in-vorm, de liederen van het koor onder leiding van Jan Ligtenberg werden afgewisseld met solo-zang van Emilie Wijers en de solisten Sonja van der Wegen, Irma Deurwater en Janny Sandee en bijdragen van dwarsfluitiste Bianca Jonkers.

ABS-voorzitter Jan Ooms sprak bij aanvang van het concert een welkomstwoord, waarbij hij aangaf veel bekende gezichten te zien. Onder meer dat oud-burgemeester Gert van Wijk en echtgenote Wies, trouwe bezoekers van de ABS-kerstconcerten. Ook nieuwe gezichten, met name huidig burgemeester Ruud van den Belt en echtgenote Angela. Voor dit welkomstwoord had het jeugdorkest van Volharding – de Muziekmaten onder leiding van Gijs Willigers – de bezoekers al in de Kerstsfeer gebracht.

Gegroeid

ABS is – zo bleek nu weer – zowel letterlijk als figuurlijk gegroeid. Dankzij de bezielende leiding van dirigent Jan Ligtenberg, groeide het koor de afgelopen periode in aantal. Zelfs met acht zangers uit het Bergen op Zoomse. Maar de groei in kwaliteit heeft zich eveneens doorgezet. En dat betekende een warm en diepklankvolle vertolking van een fors aantal liederen, waaronder ook Russische, waarbij de bij het programma meegeleverde vertaling voor het begrip van de zangteksten zorgde. Voor de muzikale begeleiding bij de ABS-zang zorgden organist Leo Hulshof en vaste ABS-pianist Hikmet Bilalov. Het concert werd geopend met samenzang: ‘Wij komen tezamen’ en passend afgesloten met het zo sfeervolle ‘Stille Nacht’.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl