Ontwikkelingen in zaak vermoorde loodgieter

STEENBERGEN – Twee van de drie hoofdverdachten van de moord op de Belgische loodgieter Johan van der Heyden hebben een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Dat melden onder andere BN De Stem en Omroep Brabant. De bekentenissen werden dinsdag tijdens een openbare rechtszitting gedaan.

BN De Stem meldt dat verdachte Nicky S. uit Bergen op Zoom heeft verteld dat hij lichamelijke resten van het slachtoffer in het water heeft gedumpt. Edna V. uit Steenbergen bekende dat ze het slachtoffer in België stiekem pillen heeft toegediend om hem te verdoven. Het was volgens haar alleen de bedoeling hem te beroven. Ze ontkennen beiden dat ze Johan van der Heyden hebben gedood. Ook ontkennen ze dat ze actief betrokken zijn geweest bij het in stukken zagen en verbranden van diens lichaam op het woonwagencentrum in Steenbergen, waar Edna V. woont.

Elders nog meer stoffelijke resten gedumpt

Het OM gaat ervanuit dat het stoffelijk overschot van het slachtoffer (deels) is verbrand in een grote oliedrum op het erf van Edna V op het woonwagencentrum aan de Westlandse Langeweg. Politie en OM denken dat Nicky S. daarna een speciekuip met grote onverbrande lichaamsresten heeft gedumpt in het Schelde-Rijnkanaal. Eerder dit jaar hebben duikers van de politie die speciekuip met daarin stoffelijke resten van Johan van der Heyden inderdaad gevonden. Maar het OM denkt op basis van verklaringen van medeverdachten dat er elders nog meer stoffelijke resten van het slachtoffer te vinden zijn.

Edna V is vrijgelaten

Op de pro forma zitting verscheen ook de derde hoofdverdachte: Wanda van R., de ex-partner van Nicky S. Zij wees tot nog toe in haar verklaringen, net als andere verdachten, vooral beschuldigend in de richting van Nicky S. Omroep Brabant en BN de Stem melden verder dat de drie hoofdverdachten hebben aangekondigd dat ze de komende maanden nog met een verklaring komen. Edna V is vrijgelaten en mag haar proces verder thuis afwachten. Nicky S. en Wanda van R. blijven als enigen vastzitten tot de volgende tussentijdse zitting. De rechtszaak gaat begin volgend jaar verder.