Ontvangst Sinterklaas zonder publiek maar te zien op SLOS TV

STEENBERGEN – Opnieuw een gevolg van de coronamaatregelen: geen Sinterklaas aankomsten in De Heen, Nieuw-Vossemeer, Steenbergen, Kruisland, Dinteloord en op Welberg. Toch wordt de Sint – omwille van alle kinderen in de gemeente Steenbergen – ontvangen. Echter zonder publiek. Wel kan zondag 15 november om 12:00 uur worden afgestemd op SLOS tv. Dan is te zien hoe Sinterklaas door burgemeester Van den Belt wordt ontvangen in de gemeente Steenbergen.

“We willen de traditie ondanks alle beperkingen niet verloren laten gaan,” aldus burgemeester Ruud van den Belt. ”Dat zou niet leuk zijn voor alle kinderen, ouders en grootouders die vol verwachting uitkijken naar het moment dat Sinterklaas uit Spanje komt om ons te verblijden met zijn aanwezigheid en cadeautjes. Toch zeker in deze tijd.”

En zo is in samenspraak met de Sint Nicolaascomités gekozen voor een opzet waarbij de Sint in besloten kring wordt ontvangen en er een gezamenlijk programma van te maken.

Lokale Sinterklaasjournaals

In de weken tot en met 5 december worden lokale Sinterklaasjournaals uitgezonden. Hierbij komen volgens de berichtgeving alle kernen aan bod en worden ook de basisscholen uit de gemeente Steenbergen betrokken.

De uitzending die de SLOS maakt van de ontvangst van de Sint wordt meerdere keren herhaald op SLOS TV en is ook online terug te zien. Zodra het uitzendschema van de Sinterklaasjournaals bekend is wordt dit gepubliceerd.

foto’s: archiefbeelden van de ontvangst van Sinterklaas in vorige jaren.