Ontspanning voor Welberg organiseert 33e carnaval op Welberg

WELBERG – Dit jaar organiseert ‘Ontspanning voor Welberg voor de 33e maal op rij het carnaval op Raldal. Zaterdag 2 maart begint het Welbergse feest met het ziekenbezoek. Samen met het jeugdgevolg worden alle (langdurig) zieken en gehandicapten van de Raldal bezocht. Ook de jaarlijkse jurering van de mooiste of leutigste gevel vindt  plaats, er is een Pyjamabal en natuurlijk ook de Raldalse optocht.

Aanmelding voor het ziekenbezoek kan via Arnold Heijmans – tel. 06 52 093 213. Wie iemand weet die een leuk opkikkertje kan gebruiken wordt gevraagd dit bij hem te melden. De betreffende zieke wordt getracteerd op een fruitmandje en de muzikale noten van huisband D’n Dweilberg.
Na het ziekenbezoek vindt de jurering van de Carnavaleske Raldalse gevels plaats. Welbergenaren worden uitgedaagd om er – bijvoorbeeld ook met de buren – iets moois of leutigs van te maken. De mooiste creatie ontvangt de felbegeerde ‘gevel-dweil’.
Vanwege het jubileum jaar – 33 is 3 x 11 – heeft Ontspanning voor Welberg een echte carnavalsvlag laten maken. Deze is voor 15 euro te koop en kan worden besteld bij Nathalie Heijmans via 06 46 921 212 of via www.facebook.com/OntspanningVoorWelberg.

Pyjamabal

Zondag 3 maart heeft Ontspanning voor Welberg een nieuwe activiteit op het programma staan. Dan wordt tussen 10:00 en 13:00 uur het ‘Pyjamabal’ gehouden in zaal Koch. Alle Welbergenaren worden uitgenodigd om een stevig carnavalsontbijt te nuttigen. De bijdrage hiervoor is 3,33 euro. Na het ontbijt worden leutige spellekes gespeeld.

Optocht

Om 11 voor 2 start vervolgens de Raldalse optocht. Opstellen hiervoor gebeurt in de Pastoor Ermenstraat vanaf 13:00 uur bij de kar van OVW. Opgeven voor de leutstoet kan via www.facebook.com/OntspanningVoorWelberg. Bewoners van Raldal ontvangen een formulier in hun brievenbus. Opgave via de site van SKS kan ook: www.sks-steenbergen.nl, bellen naar Diana Bosman via 06 54 257 841 kan ook.
De route van de Raldalse optocht loopt via: Past. Ermenstraat – Kinderbaantje – Hoge Bogert – Kartuizerstraat – Witkruis – Ambrosiusstraat – Corneliusstraat – Laurentiusdijk – Pastoor Kercker straat en Kapelaan Kockstraat. Eindpunt is zaal Koch. Bewoners langs de route wordt gevraagd om de straten autovrij te houden. Na de optocht is het bal bij Koch met carnavals karaoke.