Onthulling beeld Anne Frank en luiden klok live te volgen via YouTube

STEENBERGEN – Wie vanavond de onthulling van het standbeeld van Anne Frank in het regimental park van het South Alberta Light Horse Regiment in Edmonton bij wil wonen, kan dit gewoon vanuit huis doen. Om 20.50 uur wordt de ceremonie live uitgezonden via YouTube: https://youtu.be/RDsJRRTZwsY (Anne Frank Statue Installation).

Ook de aanwezigen bij het Bevrijdingsmonument aan de Canadezenweg volgen de overzeese bijeenkomst via hun mobiele telefoon. Om 21.30 uur zal ‘De Klok’ gelijktijdig geluid worden met haar kopie in Canada die de stichting Bevrijdingsmonument Welberg aan het regiment schonk. Iedereen is van harte welkom om de ceremonie aan de Canadezenweg live bij te wonen. De aanwezige kinderen zullen de klok als eersten luiden.

Wapenfeiten

Het standbeeld van Anne Frank wordt aan het regiment geschonken door de Dutch Canadian Club in Edmonton ter gelegenheid van de herdenking van 75 jaar bevrijding. Het komt te staan in Light Horse Park. In dit park worden de belangrijkste wapenfeiten uit de historie van het SALH herinnerd. Het origineel van het beeld van Anne Frank staat in Utrecht.