Ons Steenbergen start zoektocht naar nieuwe voorzitter

STEENBERGEN – Ondernemersvereniging Ons Steenbergen – voorheen Retail Platform Steenbergen – start een zoektocht naar een nieuwe voorzitter. De vereniging wil niet alleen voor winkeliers de belangenbehartiger zijn maar trekt het in de nieuwe visie breder. “We streven naar verbindingen tussen horeca, diensten en winkels. Ons Steenbergen wil verder bouwen aan een vitaal economisch stadshart van de kern en stad Steenbergen”. Op de website onssteenbergen.nl/vacature is een profielschets voor de voorzittersfunctie geplaatst.

Huidig voorzitter Kees de Bruin vertelt desgevraagd aan Steenbergse Courant hoe hij zes jaar geleden als interim-voorzitter de toenmalige interim Hans Oerlemans opvolgde. Hij staat inmiddels bekend als een betrokken ondernemer die bijzonder veel energie steekt in het voorzitterschap. “Nu vind ik het tijd voor een andere voorzitter. Ik had dit jaar al willen stoppen, maar toen we werden getroffen door corona besloot ik nog een jaar aan te blijven. Een kapitein gaat bij slecht weer niet van het schip, zo is mijn stelregel. Daarom blijf ik tot april volgend jaar”.

Duidelijke koers

‘Ons Steenbergen’ vaart een duidelijke koers onder de nieuwe vlag. Er is nu een acht koppig algemeen bestuur, met een dagelijks bestuur dat uit drie personen bestaat. Daarbij is Kees de Bruin dus nog een zestal maanden voorzitter, is Martin Achterberg secretaris en Dirk-Jan van Weezel penningmeester. “We hebben nu een vacature uitgezet. Dat bleek nodig want uit natuurlijke bron is helaas niemand opgeweld”, verklaart Kees de Bruin.

Profielschets

Op de website van Ons Steenbergen – via onssteenbergen.nl/vacature – is het functieprofiel voor de nieuwe voorzitter geplaatst. Eigenschappen als affiniteit met Steenbergen en het Steenbergse bedrijfsleven is een vereiste. Ook dient de nieuwe bestuurder onder meer te beschikken over goede communicatieve vaardigheden, moet hij of zij een goede inspirerende teamspeler zijn en bestuursleden proactief coachen. In de profielschets worden meer benodigde vaardigheden genoemd en worden de taken verduidelijkt.

Muziekinstallatie

Ondertussen gaan de zaken in het Steenbergse stadscentrum nog steeds door. “We hebben zojuist de nieuwe muziekinstallatie in gebruik genomen. Dat betekent dat in de winkelstraten prettige muziek te horen zal zijn, waarbij aandacht is voor bijzondere perioden. Ook zullen in november informatieve boodschappen worden opgenomen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een boodschap die de bezoekers van ons winkelhart attent blijven maken op het gebruik van de parkeerschijf en meer voor hen belangrijke zaken”, aldus huidig voorzitter De Bruin.