Afbeelding
zaterdag 18 mei 2019, 13:00

Ongeïnspireerd vv Steenbergen verliest eenvoudig van VVR

Steenbergen – VVR 2-4

Vóór aanvang van de thuiswedstrijd van afgelopen zondag tegen VVR uit Rijsbergen was er voor Steenbergen nog een kans om winnaar te worden van de 3e periode. Zoals de zaken er momenteel voorstaan zal de 4e plaats op de ranglijst recht geven op die 3e periode en winst op VVR zou Steenbergen heel dicht bij die 4e plaats hebben gebracht. Maar al heel snel werd duidelijk dat bij de spelers van Steenbergen de motivatie ontbrak om voor die prijs te gaan.

En omdat VVR die motivatie wel kon opbrengen (ook de Rijsbergse ploeg kan periode 3 nog winnen) was de tegenstander bijna de gehele wedstrijd heer en meester.VVR begon de wedstrijd uitstekend, kwam al snel op voorsprong, maar moest vervolgens toch toezien dat de Blauw-witten hun achterstand konden ombuigen in een 2-1 voorsprong. Maar daarna was de koek op.

Onzichtbaar

De Blauw-witten gingen de rust nog in met een gelijke stand van 2 tegen 2 maar in de 2e helft was Steenbergen onzichtbaar. Vrijwel alle spelers bleven ver onder hun normale niveau,  eenvoudig omdat de juiste instelling ontbrak. Keer op keer werd knullig balverlies geleden, keer op keer ook was het een groot probleem om de bal naar een speler met de juiste kleur  te spelen.
Wat verschrikkelijk jammer toch dat trainer Marco Ernest de laatste wedstrijden helaas zijn spelers niet kan motiveren waartoe hij  in heel veel wedstrijden, met name in de tweede helft van de kompetitie wel in staat was. Zijn elftal was door de vele goede resultaten na de winterstop op weg naar een 3e en misschien wel 2e plaats in de eindrangschikking, vooral door de tomeloze inzet die toen iedere keer wel kon worden opgebracht.
Maar door de terugval van de laatste weken zal nu genoegen moeten worden genomen met een bloedeloze middenmoot positie. Jammer maar helaas, het is niet anders.
Het is echter te hopen dat iedereen die bij het 1e elftal betrokken is in de nog resterende 2 wedstrijden (uit tegen Philippine en thuis tegen HVV’24) die juiste instelling nog wel kan opbrengen zodat er toch nog met een goed gevoel kan worden afgesloten.

Snelle voorsprong VVR

Zoals gezegd kwam VVR al snel op voorsprong. Nadat in de 1e minuut doelman Jeroen Sebregts een goed schot van VVR met zijn voet wist te keren was het 5 minuten later wel raak. Op rechts wist een speler van VVR de buitenspelval net te omzeilen waarna zijn voorzet naar links uitstekend werd afgemaakt. 0-1.
VVR bleef de betere ploeg, feller vooral in de duels , maar geleidelijk kwam Steenbergen iets beter in zijn spel. Stijn Baarendse drukte de bal rakelings naast op aangeven van Tom van Riesen, maar in de 16e minuut was het Pieter Suikerbuik die een hoekschop van Davy Krijnen doeltreffend wist af te werken, 1-1. Enkele minuten later kreeg Jeroen Augustijn een dot van een kans na een voorzet van Stijn Baarendse maar in goede positie kopte hij de bal toch naast. In de 25e minuut herstelde hij zich echter uitstekend toen hij vanaf 25 meter het VVR doel onder vuur nam en nu wel raak schoot, 2-1.
Een mooi moment om verder te gaan doordrukken maar helaas was dat niet het geval.
VVR nam het heft weer in handen , profiteerde van slecht uitverdedigen van  Steenbergen en kwam nog voor rust via een hard laag schot op een 2-2 gelijke stand.

Het verdere verloop

Toch was de eerste doelkans na de thee voor Steenbergen. Wouter Merkx , zowat de enige Blauw-witter die wel zijn normale niveau haald , veroverde op het middenveld de bal, gaf vervolgens Stijn Baarendse een niet te missen kans maar die gleed knullig uit waardoor ook deze kans verloren ging. En dat was het wel wat Steenbergen betrof.
VVR kwam in de 65e minuut weer op voorsprong toen een voorzet vanaf links door Steenbergen verkeerd werd beoordeeld en de bal eenvoudig kon worden binnen gekopt , 2-3. En weer 5 minuten later volgde een dieptepas op de spits van VVR die daardoor oog in oog kwam met doelman Jeroen Sebregts en geen fout maakte, 2-4. Steenbergen kon het laatste kwartier niets meer terug doen,VVR vond het zo wel goed en ging verdiend met 3 punten naar Rijsbergen.

Voorlaatste wedstrijd

Zondag vertrekt Steenbergen voor de voorlaatste wedstrijd naar Philippine om daar de club van die naam tegen te komen. Op papier een strijd tussen 2 gelijkwaardige ploegen getuige ook hetzelfde aantal punten op de ranglijst.
De spelersbus vertrekt om kwart voor twaalf vanaf het sportpark aan de Seringenlaan waarbij supporters uiteraard van harte welkom zijn.

Uitslagen en programma

Uitslagen senioren van zaterdag 11 en zondag 12 mei: Steenbergen 2 zaterdag - Fc. Bergen 2 zaterdag: 3-1; Steenbergen 3 zaterdag - Tholense Boys 3 zaterdag: 7-1; Steenbergen 1 - VVR 1: 2-4; Steenbergen 2- VVR 2: 0-2; Steenbergen 3 - Sc.Welberg 2: 4-4; Steenbergen dames - HSC,28 dames: 10-0;
Programma senioren voor zaterdag 18 mei: Grenswachters 2 zaterdag  - Steenbergen 2 zaterdag, aanvang 14.00 uur; Noad’67 4 zaterdag - Steenbergen 3 zaterdag, aanvang 13.00 uur; Steenbergen 4 zaterdag - Oranje Blauw’14 1 zaterdag, aanvang 15.15 uur.
Programma senioren voor zondag 19 mei: Philippine 1 - Steenbergen 1, aanvang 14.30 uur; Sc.Gastel 3 - Steenbergen 2, aanvang 12.00 uur; Roosendaal 5 - Steenbergen 3, aanvang  9.30 uur; Fc.Moerstraten dames - Steenbergen dames, aanvang 11.00 uur.

Door: John Rommers