Onderzoek naar toekomst Sunclasspark verder uitgebreid

STEENBERGEN – Het onderzoek of het Nieuw-Vossemeerse Sunclasspark in de toekomst voor arbeidsmigranten of voor recreanten bestemd moet zijn, wordt uitgebreid. Op voorstel van D66 neemt het college ook de vraag op of een variant van beide doelgroepen tot de mogelijkheden behoort. Een meerderheid van de raad stemde hier afgelopen donderdag mee in. 

Sunclasspark (omgedoopt tot Park aan het Veer) behoort al jarenlang tot een zogenaamd hoofdpijndossier van de gemeente Steenbergen. In de loop der tijd benutten steeds meer tuinders de woningen om er hun buitenlandse medewerkers in te huisvesten. Dit tot ergernis van de recreatieve bewoners van het park. Daar kwam bij dat de woningen steeds vaker bewoond worden door mensen die door maatschappelijke omstandigheden niet in een gewone huurwoning terecht kunnen.

De gemeente probeert de situatie recht te trekken door handhavingsacties en dossieropbouw. De rechter bepaalde dat vaste bewoning in het vakantiepark tegen de regels is. Het gevolg is dat er nu een periodieke woningruil plaatsvindt onder de bewoners van het park.

Om tot een duurzame oplossing te komen, start de gemeente een onderzoek naar de beste toekomstmogelijkheid voor Sunclass. Dit beperkte zich tot de opties ‘recreatief’ en ‘huisvesting arbeidsmigranten’. “Te beperkt,” volgens D66. De partij is van mening dat een keuze voor één van de opties, kan leiden tot vergroting van de problemen bij de niet niet-gekozen variant. Een én-én variant kan volgens D66 bijdragen aan ontwikkelingsperspectieven.

Het CDA en de Volkspartij waren het niet eens met het amendement. “Bij vermenging blijf je het probleem van overlast behouden,” aldus Michel Lambers namens de Volkspartij. “Beide groepen willen niet met elkaar accorderen. We willen duidelijkheid. Of  het een of het ander.“