Onderwijsinspectie onderzoekt besluit LPS om scholen dicht te houden

STEENBERGEN – De onderwijsinspectie is momenteel in gesprek met het bestuur van de Lowys Porquinstichting (LPS) over diens besluit om de deuren van hun scholen maandag dicht te houden. Er zijn bij de onderwijsinspectie meerdere meldingen door ouders gedaan die het niet eens zijn met de beslissing van LPS. Volgens een Steenbergse ouder, die anoniem wenst te blijven, zou er mogelijk vandaag al ingegrepen kunnen worden door de inspectie. De inspectie heeft aan de ouder gezegd achter het besluit van het ministerie te staan om de scholen te openen. 

De ouder heeft gisteren naar de onderwijsinspectie gebeld nadat LPS de brief naar buiten bracht. Het werd onmiddellijk landelijk nieuws, omdat de West-Brabantse onderwijsorganisatie de eerste is die zo’n besluit heeft genomen.

“Ik voelde meteen ongelofelijke verontwaardiging toen ik het hoorde. Je zou denken dat ze staan te springen om open te gaan. Al weken zit dit eraan te komen en ze hadden zich erop voor kunnen bereiden. Mondkapjes en andere maatregelen. Bij de politie en in de zorg doen ze niet anders. Ik wil benadrukken dat mijn kritiek betrekking heeft op het bestuur, niet op de leerkrachten zelf. Ik vind vooral dat ik dit moet doen voor alle ouders. De conditie van de kinderen gaat op alle fronten hard achteruit. Het argument dat de vakantie bijna begint vind ik onzin; gebruik juist die week om te kijken wat er na de vakantie nog aangepast moet worden. En hoe verkoop je het dat eerst wordt verteld via de leerkracht en het Jeugdjournaal dat ze weer naar school mogen om het daarna terug te draaien? Kinderen hebben een leerplicht, maar scholen hebben een plicht om onderwijs te verzorgen.”

Door: Nicole van de Donk