Onderscheiding overleden Rini Luijks overhandigd aan familie

STEENBERGEN – De nabestaanden van Rini Luijks hebben woensdagmiddag de Koninklijke onderscheiding in ontvangst genomen die kort voor zijn overlijden – begin dit jaar – aan de geboren en getogen Kruislander werd toegekend.

Helaas heeft de drijvende kracht achter hengelsportvereniging De Kruisweel dit zelf niet meer geweten. ,,Maar, ere wie ere toekomt”, stelde burgemeester Ruud van den Belt bij de overhandiging van de versierselen aan de levenspartner van de heer Luijks, mevrouw Els van Elzakker.
“Uit alles blijkt dat Rini een bijzonder mens was, die dit lintje ruimschoots heeft verdiend. Ik vind het jammer dat ik hem niet persoonlijk heb gekend, want ik ben bijzonder trots op alles wat hij voor onze gemeenschap heeft gedaan”, sprak de burgemeester.

Veertig jaar zeer actief

‘Regelaar’ Rini Luijks zette zich niet alleen meer dan veertig jaar in voor De Kruisweel, waarvan hij langdurig voorzitter én secretaris tegelijk was, ook was hij onder meer zeer actief voor Sportvisserij Zuidwest-Nederland en RBC Roosendaal. Ook zat hij onder meer in de Steenbergse Sportraad en de klankbordgroep Cruijslandse Kreken.
“Hij deed alles met heel z’n ziel en zaligheid en was uitermate trouw aan zijn clubs”, aldus zijn zoons Rick en Bob. ,,En wat zou hij blij zijn geweest met deze onderscheiding.”