Ondernemersplatform had ontbijtsessie bij Auto Kar

STEENBERGEN – Vrijdag 24 november startte een 40tal leden van Ondernemers Platform Steenbergen de dag met een smakelijk ontbijt bij Auto Kar. Vervolgens namen zij een kijkje in de keuken van het autobedrijf, dat als sinds 1920 actief is in Steenbergen en omgeving.

Bedrijfsleider Niek Wagemakers leidde de ondernemers rond. Niet voordat hij echter iets vertelde over de historie van het bedrijf. Auto Kar is in 1920 in de Kaaistraat gestart. Hier zwaaide Willie van de Kar de scepter en groeide het bedrijf gestaag. In 1954 al werd de overstap gemaakt naar een nieuw bedrijf aan de Van Bredastraat 1. Auto Kar specialiseerde zich aanvankelijk in Volkswagen en kreeg in 1975 het officiële dealerschap van VW en Audi. Toen was Jan van Gurp eigenaar, hij verkocht zijn bedrijf in 1997 aan Jan Bruijnseels, de huidige eigenaar.

Een jaar daarvoor kwam Niek Wagemakers in dienst van het bedrijf en sinds 2014 is hij bedrijfsleider.

Voortdurende ontwikkeling

Auto Kar maakte al die jaren vanzelfsprekend een flinke ontwikkeling door. Het bedrijf groeide en breide in 1980 de showroom sterkt uit. Dat gebeurde overigens ook met het verzorgingsgebied, dat reikte van Putte, het eiland Tholen tot Roosendaal. Eind jaren ’90 had Auto Kar maar liefst 70 personeelsleden in dienst en kwam er een tweede vestiging in Bergen op Zoom.

Vervolgens kwamen er grote veranderingen in de autobranche en in 2011 ging Auto Kar als specialist Volkswagen, Audi, Seat en Skoda verder. Hiermee verdween ook het keurslijf waarin het bedrijf als dealer was geplaatst en kreeg het meer ruimte voor een meer onafhankelijke bedrijfsvoering.

Het bedrijf concentreerde zich vervolgens geheel op de Steenbergse vestiging. Auto Kar werd vervolgens Vakgarage en verzorgt onderhoud en levering van alle automerken. In 2016 werd het Autoglaz Pro Partner en ontstond Autoglaz Steenbergen. Hier worden autoruitreparaties en vervangingen uitgevoerd voor nagenoeg alle verzekeringsmaatschappijen. Daarnaast verkoopt het bedrijf ook losse onderdelen en zomer- en winterbanden. Er werken momenteel 16 personeelsleden.

Foto (door Leo Adriaansen ©2017): Bedrijfsleider Niek Wagemakers leidde de ondernemers van OPS rond bij Auto Kar.