Ondernemers gaven eerste input voor visie 2040

STEENBERGEN – Dinsdagmiddag waren ondernemers in de gemeente Steenbergen uitgenodigd om hun input te geven voor de zogenaamde visie Steenbergen 2040. Hierin zou moeten worden vastgelegd welke zaken moeten worden gerealiseerd om de gemeente bijzonder te maken in de komende twintig jaar. De ondernemers zijn belangrijke ‘smaakmakers’ voor de toekomstplannen, zo laat het college van burgemeester en wethouders weten.

Om de ondernemers wat los te maken van hun dagelijkse gang van zaken werden ze gevraagd om deel te nemen aan een boottour over de Vliet naar het Volkerak. Eerst echter werd de aftrap voor de bijeenkomst gegeven in het gemeentehuis. Daar opende wethouder economische zaken Willy Knop en sloot hij in de avond de exercitie ook weer af.
Tussentijds gaven ontwikkelingsmaatschappij TOM en de Suikerunie eveneens als ‘smaakmaker’ een presentatie over de voorbereidingen op de toekomst die het AFC doet.
Eenmaal aan boord gaven de aanwezigen hun eerste input. Dat gebeurde na een sterkte-zwakte presentatie door het bureau Futureconsult dat door de gemeente in de arm is genomen. Vervolgens werd gesproken over het economische wensbeeld en de ambities.

Aanjager

 Daarbij kwam onder meer het idee om te kiezen voor centralisatie van activiteiten en versnippering tegen te gaan naar voren. En de nadrukkelijke wens dat de gemeente Steenbergen zich dient op te stellen als aanjager, in plaats van het de laatste jaren zo veelvuldig gebezigde idee dat de gemeente slechts wil ‘faciliteren’. “Gemeente Steenbergen moet stoppen met het kijken naar alle regeltjes, maar met ondernemers aan de slag gaan om te kijken wat er wél kan”, zo viel te beluisteren.