Ondernemer René Heijnen vraagt vergunning aan voor aanleg glasvezel in gemeente Steenbergen

STEENBERGEN – Heijnenglasvezel.nl heeft het college in Roosendaal mee om in dat gebied een glasvezelnetwerk aan te leggen. In dat gebied treft het bedrijf ook Glasvezel Buitenaf, het bedrijf dat dit het buitengebied van Brabantse Wal zegt te gaan doen. Het wordt daar degens kruisen, want er zijn voldoende inschrijvers nodig om het project te kunnen uitvoeren. “In de gemeente Steenbergen zegt Glasvezel Buitenaf nu al bijna een jaar met de aanleg te beginnen. Tot op heden blijft het bij beloften. Reden voor ons bedrijf om in Steenbergen een aanlegvergunning aan te vragen. Want volgens onze gegevens is dat door Glasvezel Buitenaf nog niet gebeurd”, zo laat René Heijnen Steenbergse Courant weten.

Heijnen vertelt: “Glasvezel Buitenaf – voorheen Mabib – heeft in dit land op diverse plaatsen rechtszaken lopen. Allemaal vanwege ontevredenheid over het uitblijven van daadwerkelijke aanleg. Het bedrijf houdt bewoners een worst voor, laat hen tekenen en vervolgens wachten. De aanleg gebeurt pas als men gelegenheid heeft.

Op de bijeenkomst we op 19 februari in Heerle hielden waren ook mensen uit Steenbergen aanwezig. We hoorden van hen forse klachten over het uitblijven van de aanleg. Nu wordt door Glasvezel buitenaf aangegeven dat begin april de schop in de grond gaat. Het is afwachten of de aanleg dan vervolgens ook start en waar dit gaat gebeuren. Wij horen geluiden dat er pas eind 2019 een begin wordt gemaakt”.

Bij voldoende inschrijvingen een snelle start

Van ervaringsdeskundigen hoor ik dat ‘de glasvezelwereld niet te vertrouwen is’. Dat geldt niet voor ons bedrijf. Wij doen wat we zeggen. Als we in het Roosendaalse gebied het benodigde aantal inschrijvingen halen, dan verwacht ik de start van de aanleg rond de bouwvakantie”.

De ondernemer geeft aan dat hij het liefst ook in de gemeente Steenbergen zou willen aanleggen. “Toen we hoorden dat er in Steenbergen geen vergunning zou zijn aangevraagd hebben we besloten om dat als Heijnenglasvezel.nl dan maar te doen”.

Wethouder: ‘dat zal ik uitzoeken’

Verantwoordelijk wethouder Wilma Baartmans, die het glasvezeltraject van haar voorganger Cors Zijlmans heeft overgenomen blijft desgevraagd op de vlakte met haar antwoord. “Ik weet inmiddels dat ook een ander bedrijf dan Glasvezel Buitenaf zich in het proces heeft gemengd. Hier wil ik vooralsnog niets over zeggen totdat ik alles goed heb uitgezocht. Ik realiseer me wel dat mijn voorganger hier twee jaar mee bezig is geweest. Er is daarbij heel serieus naar dit alles gekeken”.