Ondernemer Martin Achterberg over Corona

STEENBERGEN – Van de supermarkten is bekend dat hun omzet niet lijdt onder de pandemie. “In tegendeel, de omzetten zijn goed, we hebben alleen veel meer kosten. Maar het belangrijkste is om de personele bezetting goed te kunnen houden. Dat blijft een uitdaging”, zo geeft Martin Achterberg van Albert Heijn Achterberg aan.

“We hebben 180 medewerkers. Dan krijg je te maken met medewerkers die zich moeten laten testen op een coronabesmetting en loop je tegen het probleem aan dat er niet voldoende capaciteit is. Wij huren nu zelf een testlab in om onze mensen snel te kunnen laten testen. Dat kan vaak al dezelfde dag en binnen een dag hebben we dan een testuitslag”.

Discussie

“We ervaren dat klanten met ons in discussie gaan over de beperkende maatregelen die zijn genomen. Dat gebeurt in het hele land zo. Ik vind dat we die discussie niet moeten voeren. Als we ons allemaal aan de regels houden, dan kunnen we dit virus indammen. Een discussie erover is zinloos. Het is beter om de energie te steken in het voorkomen van besmetting. Met zijn allen de schouders eronder, dat moet werken”.