Onderhandelingen met Dana Winner 2017 gestart

STEENBERGEN – Voorzitter Bram Hommel van de activiteitencommissie Gummaruskerk is dik tevreden over het verloop van het Dana Winnerconcert. "We hebben na afloop bijzonder veel blijken van waardering ontvangen. Veel van de bezoekers vonden het optreden ontroerend en innemend. Alles is uitstekend verlopen en het was heel gezellig", alle reden om er met plezier op terug te kijken", zo concludeerde hij.

Het concert trok zo'n 650 belangstellenden. Die beleefden een sfeervolle avond. Dana Winner werd bijgestaan door het Steenbergse popkoor The Sparrows. "Een ontzettend goed koor, met fluwelen stemmen. Ze vieren dit jaar hun eerste lustrum", aldus Bram Hommel. Hij was vol lof over het optreden en zeker ook over de grote groep vrijwilligers die zich enthousiast hebben ingezet om het kerstconcert tot een succes te maken. Twee van hen werden in het openingswoord van de voorzitter speciaal genoemd: Harry van Elzakker en Hein Veraart. "Dit tweetal is dag en uur beschikbaar voor de Gummaruskerk".

Nog meer op het programma
De activiteitencommissie blijft onverdroten in de weer om het icoon van Steenbergen een centrale rol in de gemeenschap te geven en zo te werken aan de instandhouding van het zo monumentale gebouw. Daarbij wordt met een schuin oog naar de gemeente Steenbergen gekeken, want ook vanuit die hoek zal in de toekomst steun moeten komen. In de komende jaren zal de Gummaruskerk naast zijn oorspronkelijke functie als kerkgebouw regelmatig het decor zijn van activiteiten voor de gehele gemeenschap.

Zo was er ook dit jaar een sfeervolle kerstmarkt en zijn alle inwoners uit de gemeente op zaterdag 14 januari welkom voor het concert van het Neva Ensemble uit Sint Petersburg. De toegang voor dit concert is gratis.

En met Dana Winner zijn de onderhandelingen gestart voor een zesde kerstconcert in de Gummaruskerk. Dat zal de Dana fans zeker als muziek in de oren klinken.

Fotografie: Herman de Pagter – www.wethinkphoto.com