Ondanks slechte weersomstandigheden positieve opening Groot Marktterras

STEENBERGEN – Het zat de horeca de afgelopen maanden beslist niet mee. Belangrijk is dan ook de impuls die gemeente Steenbergen via ondersteuning van het Marktterras wil geven. Een terras waaronder de Markthoreca, bakker Bakhuys, restaurant Xin & Hao, ondernemersvereniging Ons Steenbergen en de gemeente gezamenlijk hun schouders hebben gezet en dat tot eind september hopelijk veel bezoekers zal trekken. Afgelopen zaterdagmiddag werd het terras officieel geopend. Helaas onder slechte weersomstandigheden, maar ook hierdoor lieten de initiatiefnemers zich niet uit het veld slaan.

Wethouder Willy Knop opende samen met horeca-vertegenwoordiger Peter Jongenelen het terras en knipte daarvoor symbolisch het lint door. Het tweetal benadrukte daarbij het belang van het gezamenlijke terras en sprak de hoop uit dat veel inwoners en bezoekers die dit jaar in eigen land recreëren hun weg naar de Steenbergse Markt zullen vinden.

All-inclusive

Speciaal was zaterdagmiddag in elk geval ook voor Sophie Aerts. Zij won namelijk de win-actie met als prijs het ‘All-inclusive VIP-arrangement’. Met haar vijf genodigden kon zij aansluitend op de officiële opening twee uur lang onbeperkt genieten van de drankjes en lekkernijen die de ondernemers serveerden.

Stadsherauten

Ook de deelnemers aan de leerzame wandelingen van de Stadsherauten genoten van een bijzonder middag. Vanwege de opening van het Markt terras waren hun acht rondwandelingen gratis. Drie ervan brachten onder meer een bezoek aan de voormalige brouwerij Veraart, de overige vijf hadden elk een bijzonder thema dat een relatie had met de historie van stad Steenbergen.

Afgelopen zondag was het weer in de middag iets verbeterd en toen trok het Marktterras toen was het op het terras al gezellig druk. De hoop voor de komende maanden is op prachtig terrasweer en een blijvende belangstelling van bezoekers.foto’s: Thiemen Vermeulen © Steenbergse Courant | KijkopSteenbergen.nl