Ondanks coronabeperkingen toch passende herdenking in Dinteloord

DINTELOORD – De dodenherdenking in Dinteloord kende dit jaar een sobere uitvoering. Toch had de oranjevereniging er voor gezorgd dat de gevallenen passend werden herdacht ondanks alle belemmeringen die corona bracht. Voorzitter Hans Bolluijt riep in zijn toespraak op om oog te hebben voor de medemens. “Vrede en vrijheid zijn niet vanzelfsprekend”, zo sprak hij. Na zijn toespraak werden door Simon de Feyter en Ben Ploeg de namen opgelezen van alle Dinteloordse slachtoffers die de bevrijding niet meer mochten meemaken.

Stanley van Aken van het Dinteloordse Volharding blies het taptoesignaal, waarna twee minuten stilte en het Wilhelmus volgden. “Wat we hier vanavond in het bijzonder missen is de grote groep kinderen en jong volwassenen die hier altijd op het Raadhuisplein staan voor de herdenking. Wij als organisatie zijn er trots op dat de scholen hier in Dinteloord het monument op dit plein hebben geadopteerd. Wij missen de kinderen nu maar geven hen graag de eer om namens hen hier als eerste een krans te leggen”, zo sprak Hans Bolluijt. Die krans werd gelegd door Remco Blom, waarna wethouder Esther Prent een tweede krans legde gevolgd door die van de Oranjevereniging door Marjan Bolluijt en door bestuursleden van de vereniging.

Uitzending van SLOS

“Wij hopen dat veel Dinteloorders thuis de herdenking hebben kunnen volgen door het geluid. Maar ze kunnen deze ook nog volgen via de uitzendingen van de SLOS”, zo besloot Hans Bolluijt de herdenking waarna de vlaggen werden gestreken op het Raadhuisplein en de openbare begraafplaats.

Fotografie: Hakim Tampoebolon – Tekst: Peter Vermeulen, Steenbergse Courant