Offday voor Welberg bij Rimboe. Morgen herkansing in derby tegen NVS.

Rimboe1 – Sc Welberg 1: 10-2

Dat het geen gemakkelijke eerste wedstrijd van de competitie zou gaan worden was al duidelijk bij de warming-up. Welberg mistte zaterdag 21 september door blessures drie van haar dragende spelers. Met de nodige aanpassingen in het elftal werd de wedstrijd aangevangen. Rimboe ging als een komeet van start en overrompelde met deze strijdwijze Welberg.

Door de snelle buitenspelers kwamen de voorwaartse in de positie om te scoren, hetgeen ze ook deden. Na 22 minuten stond de 4 – 0 op het scorebord. Welberg had het, zeker in de eerste 30 minuten moeilijk tegen de snelle en goed voetballende (nieuwe) Rimboe ploeg.  Toch kon Welberg de schade beperken, ondanks dat Rimboe het beste van het spel had. Net voor rust kon Dennis Luijks voor Welberg de 6 – 1 maken en de eer redden.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld, al had Welberg nu de organisatie beter op orde en kwamen ook zij aan voetballen toe. Dit resulteerde in een goed uitgespeeld doelpunt van Luuk Dekkers, de 7 – 2. In deze periode waren er nog enkele mogelijkheden om tegen te scoren, alleen wilde dat deze keer bij Welberg net niet lukken.
Na het geblesseerd uitvallen van keeper Stefan Evers die vervangen werd door een veldspeler, moest Welberg toestaan dat Rimboe nog drie doelpunten kon scoren en de eindstand naar 10 – 2 bracht. Al met al overziend was het een Off Day voor Welberg en het is te hopen dat het blessure leed snel voorbij is.

Morgen, zondag 29 september 2019,  speelt Sc Welberg 1 thuis een gemeentelijke derby tegen NVS 1 uit Nieuw Vossemeer. Aanvang van de wedstrijd is om 14.30 uur op sportpark ’t Zandbaantje aan de Hoogstraat. 

Door: Ad Bogers